-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Ce este zahărul și cât de mult rău ne poate face?


Publicitate

Robert Lusting, expert în produse din zahăr, a oferit de curând, pentru Tech Insider, un interviu cu privire la zahăr și la efectele pe care acesta le are asupra organismului.

Iată ce spune el:

“Ce este zahărul? Zahărul este un amestec de trei molecule. Aceste trei molecule sunt esențiale pentru hrănirea animalelor, însă nu sunt esențiale pentru a ne hrăni pe noi oamenii.


Aceste trei molecule sunt: gluctoza, fructoza și galactoza. Ele apar în alimente sub forma unei combinații. Combinația de glucoză și fructoză se numește sucroză, reprezentată prin zahărul din trestie de zahăr, zaharoză sau zahăr din sfeclă de zahăr.

Atunci când se amestecă glucoza cu galactoza, se obține lactoza, întâlnită de cele mai multe ori în lactate. Deci există diferite tipuri de zahăr, pentru diferite tipuri de alimente.

Întrebarea este următoarea:

Care este rezultatul consumului acestor amestecuri de zahăr? Păi, glucoza este energia vieții, fiecare celulă de pe planetă arde glucoză pentru a obține energie și este atât de importantă, încât dacă nu o consumi, o produce chiar organismul tău.

Fructoza, este molecula dulce, siropul de agave bogat în fructoză, siropul de arțar sau mierea, aceștia sunt îndulcitorii calorici și au o moleculă de glucoză și una de fructoză. De fapt, noi după molecula de fructoză tânjim, deoarece aceasta este cea care dă dependența de zahăr. Se pare, că nu există nicio reacție biochimică, în organism, care să ceară această moleculă, este complet vestigială și, consumată în exces, duce la apariția afecțiunilor metabolice celulare, iar în final la moarte. De fapt, fructoza se metabolizează în ficat, exact asemeni alcoolului, de aceea copiii din zilele noastre sunt diagnosticați cu alcoolism, fără să consume alcool. De ce? Pentru că noi îi hrănim cu un substitut al acestuia!”

Ce spuneți? Veți mai consuma atât de mult zahăr de aici înainte?

Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog