-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Nu mai consuma apa lăsată în pahar prea mult timp!


Publicitate

Nu mai consuma apa lăsată în pahar, pe noptiera de lângă pat, înainte de a merge la culcare, nu este deloc sănătoasă!

Există foarte multe aspecte care se pot petrece cu apa lăsată pe noptieră, în decursul unei nopți: fie cade câte o musculiță în ea, ori se așează praf. Totuși, nici sticla închisă nu este o variantă prea bună, deoarece după ce am băut din apă, pot rămâne celule moarte, salivă sau bacterii, ce duc la contaminarea apei, după ce am închis sticla.

pericole daca bei apa noptiera noaptea


Ion Dascalu, medic primar, a menționat:  

“Dacă bacteriile se incubează pe o perioadă de mai multe ore, este foarte posibil ca apa să fie contaminată! Dacă ai apucat să bei din sticlă, consumă tot conținutul ei!”

De asemenea, apa lăsată mai multe ore în pahar sau în orice alt recipient, poate duce la complicații grave în cazul pacienților infestați cu HIV sau a celor supuși chimioterapiei.

Nu este recomandat nici să lași apa în mașină, după care să o consumi, deoarece datorită căldurii, aceasta devine un mediu propice înmulțirii bacteriilor. Nu încerca să trișezi, chiar dacă ascunzi sticla sub scaun, efectul este același.

Din păcate, majoritatea sticlelor de apă conțin chimicale, care se degajă în apă, iar în urma consumului se poate ajunge chiar la afectarea gravă a creierului. Întradevăr, este mai sigur să folosiți recipiente din metal pentru depozitarea apei, însă nici în acest caz apa nu trebuie consumată după ce a stat prea mult.

Dr. Dascalu este de părere că trebuie:  

“Să eviți consumul de apă direct din sticlă, este mai indicat să pui conținutul într-un pahar.”

Asigură-te că bei zilnic minim doi litri de apă și nu uita, data viitoare când îți este sete noaptea, mai bine mergi la bucătărie și pune-ți un pahar cu apă proaspătă!

Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog