-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Iată de ce nu e bine să amesteci aceste alimente între ele. Îți pot pune sănătatea în pericol!


Publicitate


Crezi că gustul este singurul criteriu de luat în calcul la prepararea mâncărilor? Mai gândeşte-te! Există o listă întreagă de alimente care pur şi simplu nu se împacă bine unul cu altul...

Balonarea, arsurile stomacale, flatulenţa, greaţa şi constipaţia sunt simptome digestive datorate nu numai cantităţii şi calităţii alimentelor consumate, ci şi combinaţiilor de alimente mai puţin prielnice. În continuare îţi vom prezenta principalele produse alimentare care nu trebuie consumate împreună pentru a nu îngreuna digestia.

Alimente incompatibile

bananele cu laptele nu se combina


1. Lasagna sau tartine şi caşcaval


Aici avem o incompatibilitate legată de aciditate, stomacul digerând mai repede proteinele decât carbohidraţii. De cele mai multe ori, carbohidraţii care îşi aşteaptă rândul pentru digestie fermentează şi irită apoi tractul digestiv.


2. Omletă cu carne şi caşcaval


Ambele conţin cantităţi mari de proteine, şi există riscul ca stomacul să nu digere complet aceste mese.

3. Laptele şi sucul de portocale

De cele mai multe ori, această combinaţie provoacă scaune diareice. Sucul de portocale are o aciditate ridicată şi anulează fermenţii necesari digestiei amidonului.

4. Legume şi caşcaval

Această combinaţie aproape garantează balonare şi flatulenţă, aşa că cel mai bine este să o eviţi.

5. Carne şi pepene galben

Recomandarea noastră este să consumi pepenele galben separat de orice alte alimente. În general, este bine să nu amesteci fructele cu alimentele bogate în proteine.


6. Lapte şi banane


Nici această pereche de alimente nu este bine tolerată de stomac. Dacă preferi cocteilurile care includ aceste două produse, măcar adaugă la ele şi puţină nucşoară sau cardamom ca să stimulezi puţin digestia.

7. Iaurt şi fructe

Lactatele nu se împacă deloc bine cu fructele, îngreunând digestia, dezechilibrând flora intestinală şi încetinind detoxifierea naturală.

8. Fructele... după orice masă

Fructele se digeră, în general, foarte repede, iar întârzierea digestiei acestora prin consumul de alimente cu digestie lentă nu face decât să favorizeze iritaţiile stomacale şi indigestiile! Cel mai indicat este să consumi fructele separat de alte alimente.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog