-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Top 10 tipuri de semințe pe care trebuie să le consumi zinic!


Publicitate

Să recunoaștem, semințele și nucile sunt foarte sănătoase și ar trebui să le consumăm zilnic. Putem introduce cantități moderate în dieta zilnică, iar organismul nostru se va simți mult mai bine.

Iata care sunt semintele ce ne tin sanatosi!

1. Migdale

Mulți cred că migdalele fac parte din familia nucilor, însă sunt de fapt sâmburi de migdal. O mână de migdale, consumate zilnic, acoperă o bună parte din necesarul zilnic de calciu, proteine, fibre, zinc, magneziu, fosfor, cupru, fier și Vitamina B.



2. Nuci braziliene

Acestea sunt de fapt semințe, însă oamenii le numesc nuci. Ajută la prevenirea apariției cancerului mamar, hepatic, cirozei și la stoparea îmbătrânirii premature.

3. Caju

Cajuul nu face parte din familia nucilor, ci din cea a semințelor. El conține nutrienți ce susțin sănătatea cardiovasculară, îmbunătățesc producția de hemoglobină și scad nivelul de colesterol. De asemenea poate trata și diabetul de tip 2.

4. Semințe de chia

Consumul regulat de semințe de chia tratează durerile articulare, menține sănătatea sistemului digestiv, elimină kilogramele în plus, reduce depresia și tratează artrita. De asemenea tratează bolile renale, hepatice sau diabetul.

5. Semințe de in

Semințele de in conțin fibre care ajută la menținerea sănătății tractului digestiv, taie pofta de mâncare și protejează organismul de boli precum diabetul sau cancerul.

6. Semințe de pin

Consumul recomandat este de 2-3 linguri pe zi, pentru a reduce balonarea, colesterolul, pofta de mâncare, a crește energia și a îmbunătăți vederea. Aceste semințe ajută la creșterea hemoglobinei.

7. Semințe de dovleac

Consumul regulat de semințe de dovleac tratează constipația, artrita, anxietatea, controlează nivelul de zahar din sânge și previne apariția mai multor tipuri de cancer.

8. Semințe de susan

Semințele de susan scad nivelul colesterolului, tratează artrita, migrenele, osteoporoza ți anumite tipuri de cancer.

Notă: nu consuma în cantități exagerate!

9. Semințe de floarea soarelui

Si acestea sunt darul soarelui pentru noi, reprezentănd o sursă excelentă de Vitamina E. Consumate cu regularitate, acestea reduc simptomele astmului, previn apariția migrenelor și a infarctului. Doza recomandată este de ¼ ceașcă, zilnic.

10. Alune

Iată care sunt beneficiile consumului zilnic de alune: reduc riscul apariției cancerului de prostată și a celui mamar, scad presiunea sangvină și mențin sănătatea pielii și a părului.

Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog