-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Studiile arată: problemele mentale duc la infarct!


Publicitate

Cercetătorii au demonstrat, de curând, că tot mai mulți pacienți tratați în spitalele de boli mentale suferă infarcturi.

Persoanele care ajung la spital pentru tratarea depresiei sau anxietății, prezintă un risc de trei ori mai mare de a face un infarct, decât ceilalți oameni, susține autorul studiului.

Riscul începe să scadă abia la 30 de zile de la externare.

bolile mentale duc la infarct


"Ne era cunoscut faptul că cei care au suferit un infarct erau mai predispuși să dezvolte boli psihice, însă nu știam că situația poate sta și invers", a menționat Jonah Zuflacht, autorul studiului. El este student, în anul 4, la Facultatea de Psihologie, din cadrul Universității din New York.

"Noi am descoperit faptul că, dacă ești spitalizat pentru tratarea unei boli mentale, riscul apariției unui infarct crește pe durata spitalizării", a adăugat Zuflacht.

Trebuie menționat faptul că studiul nu a fost efectuat pentru a demonstra cauza și efectul, ci pentru a verifica dacă bănuielile se confirmă.

"De aceea până acum avem doar teorii", a spus Zuflacht. "În acest punct al cercetării nu putem oferi explicații clare cu privire la aeastă legătura, însă totuși ea există."

Cercetătorii sunt de părere că stresul crește presiunea sangvină, ceea ce duce la infarct.

"O altă posibilitate ar fi aceea că pacienții nu își iau medicamentele, prin care ar putea preveni infarctul."

"Dacă acest studiu se confirmă, poate că am putea face ceva pentru acești pacienți. Chiar și prescrierea unei aspirine zilnice ar putea ajuta."

Studiul a fost realizat de către California's Healthcare Cost și de către Utilization Project, fiind analizate peste 52,000 de infarcturi, în intervalul 2007-2009.

Cercetătorii au arătat că peste 3.300 de pacienți suferiseră infarctul în spital și că majoritatea pacienților erau de sex feminin.

Riscul apariției unui infarct este triplat, în primele 15 zile de spitalizare.

Dr. Larry Goldstein, reprezentantul Asociației American Stroke menționează: "acum că s-a găsit sursa acestor infarcturi repetate, trebuie să luăm măsuri pentru a proteja cât mai bine pacienții."

Zuflacht și colegii săi urmează să prezinte această cercetare joi, în cadrul Conferinței de Sănătate din Houston.

Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog