-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

O vitamina din suplimentele alimentare de pe piata este si principalul ingredient al... otravii pentru sobolani!


Publicitate

Un articol de Maria

Mai toti medicii le recomanda, si foarte multi oameni apeleaza la ele. Dar cat de sanatoase sunt de fapt? Este vorba despre suplimentele de vitamina D. Chiar daca pare greu de crezut, alaturi de o serie de chimicale, vitamina D serveste si pe post de otrava pentru sobolani.


Fiind complet insipida, vitamina D in concentratii foarte mari este o momeala insesizabila si letala pentru rozatoare. Suna bizar si chiar contradictoriu, avand in vedere ca vitamina D este totodata un nutrient esential pentru corp.

Explicatia este insa cat se poate de simpla: orice, absolut orice substanta consumata in exces capata potential toxic!

Suplimentele de vitamina D nu atrag niciun fel de beneficii pentru sanatate ci, din contra, te pot imbolnavi. Colecalciferolul, principalul ingredient al suplimentelor de vitamina D3 este totodata si substanta activa letala din otrava pentru sobolani!

Vitamina D este o vitamina esentiala, si aproape toate celulele corpului au receptori de captare a ei. Excesul de vitamina D, insa, poate cauza o multitudine de boli si afectiuni.

Colecalciferolul (vitamina D3) se intalneste atat in rodenticide cat si in suplimentele alimentare comerciale. O singura UI de vitamina D3 echivaleaza cu 0,025 μg de colecalciferol.

Vitamina D in raport cu calciul

Unul dintre riscurile potentiale ale supradozajului vitaminei D consta in inducerea hipercalcemiei, adica a cresterii concentratiei serice de calciu peste valoarea normala. In cadrul unui studiu s-a demonstrat ca subiectii care au luat 5000 UI de vitamina D pe o perioada de sase luni au manifestat o crestere semnificativa a raportului calciu/creatina din urina. Studiul a concluzionat ca excesul de calciu din urina s-a datorat hipercalcemiei. Ori inducerea hipercalcemiei este si principalul mod de atac al rodenticizilor, care determina calcifierea tesuturilor moi.

Personal, recomand ca necesarul zilnic de vitamina D sa fie obtinut in mod natural, prin expunerea la soare (sau prin intermediul expunerilor scurte la solar). Vitamina D creata la nivelul pielii ca urmare a expunerii la soare este mult mai benefica decat vitamina D3 obtinuta din suplimentele alimentare.

Dar exista si surse naturale, benefice, de vitamina D3. Cele mai indicate sunt produsele animaliere precum:

• Galbenusul de oua

• Laptele crud

• Pestele gras, mai ales somonul, macroul, tonul si sardina

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog