-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

7 schimbări în organism după ce ai început să mănânci sănătos


Publicitate


Auzim zilnic în jurul nostru că trebuie să facem schimbări în dietă şi să mâncăm mai sănătos. Însă pe lângă faptul că toţi spun asta, te-ai gândit de ce este bine să o faci? Oare suntem conştienţi cât durează ca organismul nostru să se bucure de beneficiile nutritive ale acestei schimbări?

Experţii sunt de părere că durează doar câteva minute.

Iată ce se petrece în organismul tău, la câteva minute, ore sau zile, după ce ai început să mănânci sănătos:

acestea sunt schimbarile organismului dupa ce mananci sanatos



1. În primele 20 de minute iti cureti intestinul.


Conform Dr. Terry Wahls, "Bacteriile care trăiesc în intestine, se divid la fiecare 20 de minute, ceea ce înseamnă că alimentele pe care le consumăm se află într-o continuă fertilizare, multiplicând bacteriile minut cu minut.” Depinde de tine dacă acestea sunt sănătoase sau nu.
2. În câteva ore vei observa o îmbunătăţire a funcţiilor mentale.


"Deoarece există o conexiune între intestine şi creier, alimentele pe care le consumi au impact asupra creierului în orele următoare.” spune Dr. Wahls. În plus, se pare că zahărul are tendinţa de a creea medii inflamatorii, având un impact negativ asupra creierului. Dacă optăm pentru mai multe legume, acestea vor dezvolta un mediu mai puţin inflamat in zona cerebrala.


3. În 72 de ore, se stabilizează hormonii.


Conform expertului în domeniul hormonal, Dr. Sara Gottfried, în doar 3 zile, urmând o dietă sănătoasă, compusă din carbohidraţi, proteine şi nutrienţi, nivelul de insulină şi de cortizol se normalizează, ducând la mai multă energie şi la arderea grăsimii abdominale.


4. În 2 săptămâni, productivitatea creşte cu 20%.


"Eu văd îmbunătăţiri la pacienţii mei, imediat ce au început să mănânce sănătos” spune Dr. Will Cole. "Asta se întâmplă adesea chiar în primele două săptămâni şi conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, dieta sănătoasă creşte productivitatea cu 20% în aceste prime săptămâni!”


5. Într-o singură luna pielea ta va fi curată şi strălucitoare.


Cel mai mare organ este pielea, iar studiile au arătat că anumite alimente (bogate în vitamine şi minerale) sunt strâns legate de modul în care pielea noastră arată.

„Zahărul, tutunul sau alcoolul ne pot afecta grav aspectul pielii. Dacă ai probleme cu acneea, fii atent la ceea ce mănânci! Supraponderabilitatea sau consumul exagerat de carbohidraţi, pot determina apariţia acneei. Încearcă să manaci sănătos şi astfel vei scapa de probleme!”


5. În doar 6 săptămâni tiroidă ta va funcţiona mult mai bine.


Conform Dr. Gottfried, asta înseamnă că vei putea să îţi echilibrezi greutatea, iar părul va înceta să mai cadă.

6. În 5 ani nu vei mai îmbătrâni atât de repede.


Telomerii încep să îmbătrânească şi asta se întâmplă şi cu tine, însă oamenii de ştiinţă au descoperit faptul că după 5 ani de dietă controlată, telomerii pot fi ţinuţi în frâu. Vrei să fii mereu tânăr? Mănâncă sănătos!


7. Nu vei mai avea probleme cu greutatea.


Există nenumărate studii care arată că o dietă sănătoasă, bazată pe fructe şi legume, menţine greutatea ideală a corpului. 
Cu atâtea tentaţii din viaţa de zi cu zi, poate fi destul de greu să mâncăm sănătos, însă rândurile de mai sus cred că sunt destul de motivante pentru a depune un efort. 
Atunci când îi oferim organismului hrană sănătoasă, el va fi fericit şi va arata în consecinţă!

Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog