-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Oamenii de ştiinţă spun că este o tortură să începi serviciul mai devreme de ora 10 dimineaţă!


Publicitate


Dr. Paul Kelley, cercetător în cadrul Universităţii Oxford, a descoperit de curând faptul că cea mai modernă formă de tortură este aceea de a ne trezi înainte de ora 10.

El spune că acest aspect afectează viaţă multora dintre noi. 

Organismul nostru funcţionează conform unor temporizatori biologici, numiţi ritmi cicardiani. Acestia reprezinta ceasul nostru biologic, dacă vrei să îi spui aşa şi programează genetic cicluri de regularizare a activităţi craniene, hormonale, energetice, etc.


Dacă mergem la serviciu înainte de ora 10, ne torturăm organismul sau cel puţin aşa arată studiile. 



Kelley spune: 



“Nu putem schimba ritmul de 24 de ore, nu poţi învaţă să te trezeşti la o anumită ora, ficatul şi inima au orare diferite iar tu le ceri să renunţe la acest orar!”




Cum s-a întâmplat asta? 



Introdusă la începutul secolului 20, ziua de lucru cu durata de 8 ore, a fost concepută pentru a maximiza productivitatea a 24 de ore, fără să se ia în calcul ceasul biologic.

Dr Paul Kelley spune: 



“Trăim într-o societate privată de somn” şi „Aceasta este o problema mondială. Fiecare om suferă din această cauza.” 



Ideea sa este aceea de a muta începerea programului şcolar de la ora 8:30 la 10, după ce a testat mai multe şcoli şi elevii acestora în funcţie de ore, program sau examerne. Începerea orelor la 10, a făcut ca rezultatele elevilor să se îmbunătăţească drastic. 

Dacă am transpune această idee şi în alte domenii, gândiţi-va câte beneficii am avea, în loc să ne intoxicăm cu cafea, ore în plus de lucru sau insomnii, am putea deveni oameni fericiţi prin simplă modificare a orei de începere a tuturor activităţilor!

Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog