-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

În Brăila se găsește singura farmacie din România, care prepară medicamente în propriu laborator cu plante culese din grădină


Publicitate

O farmacie tradițională se găsește în Brăila, unde o familie a deschis acum 30 de ani o afacere, care și în zilele de astăzi, cunoaște un real succes.

Proprietarul farmaciei, Ion Bobaru, este un fost agronom, care s-a convertit ulterior la farmacist, după ce a absolvit Facultatea de Farmacie.

farmacie care foloseste plante naturale din gradina


„Mi-am schimbat profesia din agronom în farmacist şi nu regret acest lucru. Mai ales că astăzi există la nivel mondial tendinţa oamenilor de a folosi produsele tradiţionale.”

În spatele farmaciei, se găsește o grădină în care Ion Bobaru, cultivă de mai bine de 30 de ani, diverse plante, pe care apoi le folosește în farmacie pentru prepararea unguentelor și alifiilor, toate acestea fiind făcute din ingrediente naturale și fără conservanți.

Vedeta grădinii de plante este un arbore de Gingko Biloba, care este recunoscut pe plan mondial pentru calitățile sale terapeutice.

În medicina tradițională această plantă este folosită pentru a trata tulburările circulatorii și pentru a spori memoria. Astfel, extractul de Gingko Biloba poate fi folosit în special pentru maladiile asociate cu scaderea fluxului de sânge din creier, în special la persoanele în vârstă.


De asemenea, îmbunătățește circulația sanguină prin dilatarea vaselor de sânge și prin reducerea “lipirii” trombocitelor, reducând riscul formării unui cheag. Suplimentele de Gingko Biloba sunt printre cele mai bine vândute medicamente pe bază de plante disponibile astăzi.

De 30 de ani de când a deschis, proprietarul nu s-a plâns niciodată că nu are clienţi, această farmacie fiind considerată astăzi una din puținele care menţine intact conceptul de farmacist.

Actuala farmacie a fost înfiinţată de farmacistul Ion Faltis, de origine cehă, în anul 1894, fiind a 6-a farmacie comunitară deschisă in Brăila.


Denumirea ei iniţială a fost farmacia „Doctor Davilla”, dupa naţionalizare numindu-se Farmacia 12

O dată cu cumpararea clădirii în anul 1992, farmacistul Ion Bobaru numeşte farmacia în memoria celui care a înfiinţat-o – „Farmacia Faltis”.

Fiul lui Ion Faltis, Dumitru, de asemenea farmacist, preia conducerea farmaciei în 1936, după moartea tatalui său, ducând mai departe tradiţia şi renumele dobandite.

Sursa: sharethis.ro

Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog