-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Doctorii avertizeaza! Războiul grăsimilor: unt vs margarină.


Publicitate

Majoritatea oamenilor cred că margarina este mult mai sănătoasă decât untul şi asta datorită campaniilor de publicitate care folosesc falşi cercetători, ce vorbesc despre conţinutul crescut de vitamine şi minerale din acest produs.

Margarina a fost prima oară preparată în anul 1903, ca înlocuitor al untului, însă aceasta conţine mult mai multe grăsimi nesănătoase decât untul, putând duce la apariţia presiunii arteriale, cheagurilor de sânge sau chiar a infarctului.

untul este mai sanatos decat margarina


În trecut, nu se cunoştea efectul grăsimilor nesănătoase, însă în prezent citim tot mai des despre efectele cumplite ale acestora. 


Organismul nostru are nevoie de grăsimi pentru a fi sănătos, însă grăsimile pot fi saturate sau nesaturate.

De exemplu, acizii graşi Omega 3 ajută la buna funcţionare a creierului. De asemenea există vitamine precum A,D şi E care ajută la distribuirea grăsimilor din ţesut, către toate organele, inclusiv către creier.

Pe de altă parte, grăsimile nesănătoase nu sunt solubile şi se depozitează sub piele, pe şolduri, fese ori abdomen. De asemenea, reprezintă primul factor care duce la apariţia bolilor cardiovasculare, deoarece se acumulează pe artere. 



În anul 1950, margarina a fost total respinsă de către experţi deoarece aceştia menţionau că are foarte mult colesterol, adjuvant în dezvoltarea bolilor cardiovasculare. În zilele noastre s-a descoperit faptul că o dietă bogată în grăsimi nu este neapărat responsabilă cu apariţia diabetului, ţine doar de tipul de grăsimi.

Grăsimile din pâine şi zahăr duc la apariţia unor astfel de boli.

Spre deosebire de margarina, care obosesc inutil ficatul in timpul digestiei, untul are un procent de digestibilitate de 99 %, necesitand mai putine saruri biliare si solicitand astfel mult mai putin vezica biliara si ficatul.



Ai mare grijă şi nu alege niciodată margarina în detrimentul untului!

Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog