Publicitate
In zilele noastre, alimentele fermentate se gasesc peste tot in lume. Sunt preparate printr-un proces numit lacto-fermentatie, prin care se pastreaza bacteriile benefice.
“Fermentarea consta in transformarea materiei crude intr-una cu valoare adaugata, utilizand cresterea micro organismelor.” - Istoria alimentelor fermentate
Acesta este procesul prin care varza se transforma in varza murata iar laptele in kefir. In toata lumea oamenii sunt sustinuti sa consume astfel de alimente, datorita beneficiilor lor.
Chiar daca este un proces indelungat, fermentarea merita. Lacto-fermentatia este un proces prin care alimentele isi creeaza enzime, probiotice si vitamina B.
Ghimbirul
Datorita proprietatilor sale, ghimbirul este extrem de popular printre alimentele fermentate. Putand preveni sau trata cancerul, ghimbirul este utilizat in aproape orice combinatie. Gingerolul, compusul bioactiv cheie, este responsabil pentru proprietatile antiinflamatorii si antioxidante. In plus, ghimbirul este eficient in tratarea starii de voma, hipertensiunii si bolilor cardiace.
Pentru reteta minune aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- Un borcan din sticla
- ½ ceasca apa filtrata
- 2 linguri zahar
- 2 linguri ghimbir tocat
Instructiuni:
Iti recomand sa folosesti apa la temperatura camerei, pentru ca zaharul sa se dizolve mai repede. Amesteca toate ingredientele, acopera cu un prosop din hartie si lasa-le sa se aseze 24 de ore. Pune preparatul intr-un pahar cu apa si consuma.
Ghimbir fermentat
Ingrediente:
- Radacina de ghimbir, curatata si feliata
- Zeama de lamaie
- 1 lingura sare de mare
- 1 lingura turmeric
Instructiuni:
Curata radacina de ghimbir, pune-o in apa, las-o zece minute. Intr-un bol, adauga apoi zeama de la 2-3 lamai, sarea si turmericul. Amesteca pana cand se dizolva. Pune preparatul peste ghimbir si aseaza totul intr-un borcan din sticla. Pune un capac si lasa la fermentat 14 zile, la temperatura camerei.
Alimentele fermentate si stomacul
Cum alimentele fermentate sunt o sursa excelenta de probiotice, consumandu-le echilibrezi bacteriile din sistemul digestiv.
Aceste probiotice cresc imunitatea si ne protejeaza de foarte multe boli.
Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.
Publicitate
loading...
No comments:
Post a Comment