-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Aceasta bautura este folosita ca pesticid, insa oamenii continua sa o bea zilnic. De ce?


Publicitate

Andrew Daniels (cercetator american) sustine ca bauturile de tip cola sunt folosite drept pesticide in India, amintind ca acestea reprezinta otrava pentru orgnism.

Centrul de Stiinta si Mediul Inconjurator (CSM) reprezinta una din agentiile din India care sustin faptul ca aceste bauturi racoritoare au cantitati exagerate de pesticide.

In tarile din lumea a 3a, cola este mai ieftina decat apa si chiar daca acestia din urma isi sustin produsul prin diverse metode de propaganda, continua sa fie un produs care polueaza si imbolnaveste.

Exista mai multe scenarii de curatare in care cola a fost subiectul testarii, iar rezultatele au aratat ca poate fi comparat cu brandurile pentru curatarea petelor de ulei, de mortar si vopsea. In anul 2003, CSM a efectuat un studiu, analizand probe de la 24 de producatori, si a descoperit ca produsul contine 4 tipuri de pesticide toxice si insecticide: malation, clorpirifos, lindan, si DDT.Malationul a fost de 87 de ori mai mare comparativ cu limita admisa de catre CEE. Nivelul de clorpirifos a fost de 42 de ori mai mare, iar cel de lindan, care este interzis in SUA a fost de 21 de ori mai mare. Fiecare proba arata ca acest produs este toxic, putand provoca perturbari grave ale sistemului imunitar, cauza cancer pe termen lung, malformatii congenitale, precum si deteriorarea sistemului de reproducere si nervos.

Exista fermieri care au folosit cola drept pesticid, ajutandu-i sa protejeze cu succes plantatiile de orez, de daunatori, devenind o tendinta in multe parti ale Indiei. Inlocuirea pesticidelor cu bauturile racoritoare a devenit atat de populara, incat vanzarea bauturilor a crescut drastic in aproape toate satele.

In aceste conditii avem o nelamurire:

DE CE OAMENII CONTINUA SA CONSUME ACESTE BAUTURI?

Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog