-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Stimuleaza acest punct de pe piept ca sa reduci rapid stresul si anxietatea


Publicitate

Un articol de Maria

Pana nu demult, orice forma de medicina orientala era desconsiderata si catalogata drept escrocherie. Din fericire, insa, in prezent mentalitatile s-au mai schimbat, iar oamenii au capatat mai multa incredere in principiile medicinei alternative asiatice.

La ora actuala, cea mai apreciata este medicina traditionala chineza. Multi medici traditionalisti au inceput chiar sa recomande completarea tratamentelor medicale vestice cu unele forme de terapie chinezeasca.

Asadar, in prezent se practica tot mai des metode precum reflexologia, acupunctura si remediile naturiste. O alta metoda de vindecare straveche care capata tot mai multa recunoastere in comunitatea medicala este presopunctura.



Ce este presopunctura?


Presopunctura a fost folosita pentru prima data in Asia cu cateva mii de ani in urma cu scopul de a vindeca un spectru larg de boli si afectiuni. Aceasta tehnica veche de peste 5000 de ani presupune folosirea degetelor sau a coatelor pentru stimularea anumitor puncte de vindecare dispuse in diferite locuri ale corpului.

Aceasta tehnica este similara cu acupunctura deoarece, la fel ca si aceasta, se bazeaza pe activarea anumitor centri de vindecare. Presopunctura este indeosebi eficienta pentru vindecarea unor boli si afectiuni determinate de stres, efectele de relaxare instalandu-se foarte repede.

Studiile arata ca presopunctura poate sprijini vindecarea oboselii cronice, a durerilor de spate, a anxietatii, a simptomelor de menopauza, a greturilor si a durerilor de cap. Presopunctura poate chiar contribui la intarirea imunitatii.

Daca medicina conventionala tinde sa se concentreze mai ales asupra vindecarii si gestionarii simptomelor, medicina alternativa tinteste direct sursa problemelor si trateaza corpul in mod holist.

Un mare avantaj al presopuncturii este acela ca reduce foarte eficient stresul. Studiile demonstreaza ca presopunctura calmeaza durerea, reduce tensiunea musculara, imbunatateste circulatia sangelui si promoveaza relaxarea profunda.

Un studiu din 2002 a aratat chiar ca stimularea unui anumit punct de presopunctura/acupunctura (HT7) poate reduce stresul psihologic cu pana la 94% si stresul fiziologic cu 44%.

Presopunctura ca mijloc de combatere a stresului

Presopunctura relaxeaza musculatura incordata ca urmare a stresului emotional si a traumelor fizice, care determina, printre altele, contractarea exagerata a musculaturii.

Potrivit spuselor vindecatorilor asiatici, aceasta tensiune cronica impiedica circulatia energiei prin corp, rezultatul fiind aparitia de diverse dezechilibre fizice si emotionale. Daca nu sunt rezolvate cauzele de fond, aceste dezechilibre pot genera probleme emotionale accentuate si cronicizate.

Terapiile conventionale care se adreseaza aspectelor cognitive si emotionale ale traumelor (de ex. psihoterapia) nu iau in calcul si sursa fiziologica a problemelor. Presopunctura, insa, vizeaza si acest aspect, promovand o abordare cuprinzatoare care inglobeaza atat afectiunile fiziologice si manifestarile lor fizice, cat si dezechilibrele emotionale.

Puncte de presiune pentru reducerea anxietatii

Stresul genereaza adeseori stari de anxietate, aceste simptome fiind foarte coplesitoare pentru minte si corp. Din fericire, presopunctura reduce rapid o mare parte din tensiunea generata de anxietate.

Mai jos iti prezentam modul de folosire a presopuncturii pentru anxietatea determinata de stres prin intermediul punctului GV 24.5 al vasului guvernator 24.5.

1. Aplica cu degetele o presiune usoara pe locul dintre sprancene timp de 45 de secunde. Acest punct, denumit „Punctul celui de-al Treilea Ochi”, este pozitionat chiar intre sprancene, la jonctiunea podului nasului cu fruntea.

2. Incepe sa aplici treptat o presiune mai mare in acest loc, apasand apoi in sus catre mijlocul fruntii si repeta miscarile timp de un minut.

3. Respira adanc si relaxeaza-ti mintea si corpul.

4. Asaza-ti din nou degetul intre sprancene, dar acum coboara catre panta nasului apasand continuu.

5. Simultan, aplica presiune in mijlocul sternului intre pectorali.

Aceasta tehnica te ajuta sa calmezi intregul corp, sa reduci anxietatea, si sa tratezi insomnia, tulburarile de somn, durerile de cap, problemele de vedere, vertijul, ameteala si congestia sinusurilor.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog