-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Au atins oare oamenii limita longevitatii?


Publicitate

Exista multi oameni care ating varste destul de inaintate, insa studiile spun ca nu mai mult de 125 de ani.

Sperati ca stiinta sa va ajute sa traiti pana la 200 de ani? Ne pare rau, insa ultimele studii arata ca in acest moment este aproape imposibil.

Cercetatorii din S.U.A au studiat datele legate de longevitatea umana si au ajuns la concluzia ca acestia si-au atins limita superioara.



Asta nu inseamna ca nu vor mai exista oameni care sa traiasca pana la o varsta inaintata, ci ca limita de varsta va fi de 122 de ani.

"Evolutia rapida in randul infectiilor si bolilor cronice, este posibil sa afecteze in continuare viata populatiei” spune autorul studiului, pe nume Jan Vijg, doctor in genetica in cadrul Colegiului de Medicina Albert Einstein, din New York.

Asa cum cercetatorii au mentionat, durata de viata a crescut simtitor, din secolul 19 si asta datorita imbunatatirii dietei si a sanatatii publice.

De exemplu, bebelusii nascuti in acest moment in S.U.A pot ajunge sa traiasca pana la 79 de ani, fapt ce in anul 1900 era estimat la doar 47 de ani.

Din anii 70 si limita varstei superioare s-a prelungit. O frantuzoaica pe nume Jeanne Calment, a murit in anul 1997, la varsta de 122 de ani, fiind cea mai longeviva persoana din istorie.

In noul studiu, echipa lui Vijg a cules informatii din Baza de date a Mortalitatii Globale, ce cuprinde estimarea populatiei din peste 40 de tari.

Cercetatorii au descoperit faptul ca procentajul persoanelor cu o durata prelungita de viata, a inceput sa creasca dupa anii 1900.

In ceea ce priveste persoanele care au reusit sa implineasca varsta de 100 de ani, chiar tinea de anul in care fusesera nascute. Limita de varsta s-a modificat in intervalul 1970 si 1990.

"Aceste descoperiri pot arata faptul ca exista o limita a duratei de viata”, a mentionat Vijg.

Astfel, bazandu-ne pe datele actuale, echipa cercetatorului este de parere ca in acest moment limita este de 115 ani, urmand sa ajunga la 125.

Posibilitatea ca in perioada urmatoare o persoana sa treaca de varsta de 125 de ani este aproape nula, a mai mentionat Vijg.

"Din punct de vedere demografic dar si biologic putem spune ca exista o speranta ca limita de viata sa continue sa urce”, a mai spus Vijg.

"Terapiile pot fi cele care extind peste limita longevitatea, asa ca noi am calculat toate variantele genetice care duc spre implinirea acestui scop” a explicat el.

"Poate ca resursele actuale ar trebui folosite pentru descoperirea modului in care oamenii sa traiasca sanatos si nu neaparat exagerat de mult” a mai adaugat Vijg.

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog