-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Acesti gandaci traiesc in lenjeria dumneavoastra si va pot afecta plamanii!


Publicitate

Noapte buna, somn usor, sapte purici pe-un picior! Va mai amintiti aceasta zicala din copilarie? Va ganditi cum ar fi chiar sa aveti gandaci in pat? Un studiu realizat in anul 2008, a scos la iveala faptul ca 91% dintre oameni chiar au paturile pline de diferite micro-organisme, in comparatie cu 21%, in urma cu un deceniu.

"Gandacii ne-au invadat cu totul „in case, hoteluri si chiar si teatre” spune Jody Gangloff-Kaufmann, entomologist in cadrul Universitatii Cornell.



Problema plosnitelor

Gangloff-Kaufmann spunea ca aceasta problema se datoreaza mai multor factori. Fara sa ne dam seama, transportam acest gandaci in valize, plase sau genti, ducandu-i apoi acasa. In ultimii ani, cateva pesticide, utilizate pentru starpirea acestor gandaci, chiar au fost eliminate de pe piata.

In zilele noastre, majoritatea oamenilor omoara insectele cu ajutorul otravurilor, insa in cazul plosnitelor nu functioneaza, deoarece acestea se hranesc cu sange. Plosnitele sunt rezistente si la piretroid, o categorie de pesticide inca utilizate.

Chiar daca par dezgustatoare, plosnitele nu sunt atat de periculoase. Ele nu transmit boli, insa cu siguranta nu ni le dorim langa noi in pat. Iata cum putem scapa de ele:

Semnele ca in lenjeria dumneavoastra se afla plosnite

Daca si dumneavoastra va treziti dimineata cu mici muscaturi, asemanatoare celor de tantari, insa sunteti sigur ca nu avea cum sa va muste o alta insecta, atunci cu siguranta va confruntati cu plosnite. Culoarea plosnitelor adulte este rosiatica si au forma samburelui de mar.

3 metode de a scapa de plosnite

1. Prindeti-le: Izolati-le, punand pe asternuturi pungi mari din plastic. Desfaceti pungile si puneti-le la aer fierbinte timp de 20 de minute.
2. Folositi aspiratorul. Aspirati patul, inclusiv salteaua si scuturati sacul in afara casei.
3. Folositi un pesticid natural: Diatomacee, o pudra organica nontoxica, deshidrateaza si omoara plosnitele. Puteti folosi cu incredere, deoarece acest praf nu va face niciun rau, insa evitati sa puneti direct pe pat.

Preveniti plosnitele

 Acoperiti gaurile si crapaturile din pereti.
 Izolati patul. Plosnitele nu zboara si nici nu sar si sunt sensibile la sapun. Puneti langa picioarele patului paharele cu apa si sapun.
 Curatenie generala. Aruncati tot ceea ce va este inutil!

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog