-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Aceasta fotografie postata pe Facebook a dus la diagnosticarea unei boli rare....


Publicitate

Un articol de Maria

Dincolo de toate aspectele negative ale platformelor de socializare online, exista insa si lucruri uimitoare pe care un site ca Facebook le poate face. Nu de putine ori, aceste site-uri sunt folositoare pentru a mentine relationarea interumana - dar in cazul Facebook-ului, o fotografie a dus la salvarea vederii unei fetite....



Cand aceasta mama postat o poza cu fiica ei adorabila, rezultatul a fost diagnosticarea unei boli la care nimeni nu s-ar fi gandit.

Tara Taylor, o tanara mamica din Nashville, a postat pe facebook o poza cu noua tunsoare a fetitei sale, in varsta de numai 3 ani. Rylee avea parul aranjat astfel incat sa semene cu o printesa.

Femeia astepta comentarii laudative din partea familiei si a prietenilor, la adresa tunsorii stilate a micutei, in niciun caz la replici care sesizau o stralucire bizara in ochii fetitei.

Multi dintre prieteni i-au atras atentia asupra stralucirii ciudate din ochiul stang al lui Rylee, care nu parea normala in flash-ul aparatului, ci mai degraba semnala o problema.

Cand comentariile in acest sens s-au tot adunat, Tara a hotarat sa o duca pe Rylee la un control medical.

Dupa intalnirea cu medicul, acesta a recomandat un control la un specialist din cadrul Clinicii de Oftalmologie. Acolo, Rylee a fost diagnosticata cu Boala Coats, o afectiune rara ce provoaca tulburari sau pierderea vederii la un ochi daca nu este tratata la timp.

Dr. Jorge Calzada de la Charles Retina Institute si Clinica de Oftalmologie a examinat-o pe Rylee si se ocupa actualmente de cazul ei. Calzada a mentionat ca, cu cat mai devreme sunt tratati copiii de aceasta boala, cu atat mai bine.

“Problema majora in cazul copiilor este ca acestia nu vor spune " Mama, nu pot sa vad cu ochiul drept" intrucat nu stiu sa spuna asta....

Boala este depistata, de obicei, intr-un mod neasteptat. Cand un copil recunoaste ca nu poate vedea, ori cand parintele descopera acest lucru, se intampla pentru ca "cel mic a orbit" spune Dr. Calzada.

Din fericire, exista un tratament pentru boala Coats, la care este supusa si Rylee in prezent; ea urmeaza tratamentul lunar, pentru a evita pierderea vederii la ochiul stang.

Datorita speculatiilor prietenilor virtuali ai Tarei, sansele fiicei ei de a-si pastra vederea sunt mult mai mari.

Bazandu-ne pe lipsa simptomelor in cazul lui Rylee, boala nu ar fi putut fi depistata fara opiniile aparute pe facebook. Mama ei a marturisit ca nu au existat semne care sa indice ca Rylee nu poate vedea.

“Nu statea langa televizor. Rylee face gimnastica si putea sa mearga pe barna", a marturisit Tara.

Se poate spune, asadar, ca mama le este vesnic recunoscatoare prietenilor virtuali, care i-au indicat faptul ca fiica ei avea o problema.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o
puteti gasi si pe Facebook.



Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog