-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

De cate ori pe saptamana trebuie sa-ti faci baie? Afla recomandarile medicilor


Publicitate

Dusurile sau baile zilnice sunt un fenomen cultural care, din cate se pare, nu numai ca nu este absolut necesar, ci poate chiar subrezi sanatatea corpului. Bineinteles, companiile care vand produse pentru ingrijirea corporala zilnica promoveaza ideea ca nu trebuie sa treaca nicio zi fara sa-ti faci dus, dar oare chiar asa sa fie?



De fapt, desi dusurile si baile dese contribuie la confortul psihic, facandu-te sa te simti „proaspat” si mai atractiv in conjuncturi sociale, obiceiul spalatului zilnic pe corp supune pielea unui stres inutil, ducand la uscarea excesiva a acestei si crescand riscul de infectii.

Studiile au demonstrat ca un dus sau doua pe saptamana ar fi suficiente pentru persoanele care depun un efort moderat! Atat oamenii de stiinta cat si dermatologii avertizeaza ca daca te speli mai des de atat (chiar si atunci cand nu este deloc justificat), te poti chiar imbolnavi.

1. Dr. Ranella Hirsch, un dermatolog citat intr-un articol din revista Essence, sustine ca spalatul zilnic usuca pielea, parul si unghiile, indepartand totodata bacteriile benefice de pe piele cu rol protector.

2. Daca nu depui foarte mult efort fizic si transpiri, sau ai o slujba foarte solicitanta, nu este nevoie sa te speli zilnic. Este suficient sa folosesti un servetel umed sau un prosop ca sa te stergi in zonele corporale care necesita o curatare zilnica.. Folosirea zilnica a sapunului, avertizeaza Dr. Casey Carlos intr-un articol de pe site-ul „today.com”, indeparteaza de pe piele bariera uleioasa protectoare si, prin urmare, contribuie la imbatranirea prematura.

3. Spalarea zilnica a corpului „creeaza mici crapaturi in piele” si „elimina bacteriile benefice, crescand vulnerabilitatea la infectii”. Evita spalatul cu apa foarte fierbinte.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog