-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

5 PRODUSE CANCERIGENE DE CARE TREBUIE SA SCAPI DIN CASA!


Publicitate

Toxinele si chimicalele sunt pretutindeni in jurul nostru. Ne contamineaza mancarea, hainele, mediul inconjurator si chiar locuinta, o buna parte dintre ele fiind introduse involuntar in mediul ambiental chiar de catre noi. In continuare iti vom prezenta cele mai toxice articole casnice pe care trebuie sa le elimini definitiv ca sa iti protejezi sanatatea.


Tigaile si oalele non-aderente

Desi simplifica foarte mult gatitul si curatarea in urma gatitului, vasele cu pereti non-aderenti sunt de fapt foarte periculoase pentru sanatate. S-a descoperit ca stratul non-aderent se descompune la nivel molecular atunci cand este incalzit la temperaturi foarte mari, eliberand particule toxice si gaze cu continut de fluor, dintre care majoritatea sunt carcinogene. De aceea este bine sa inlocuiesti aceste vase cu omoloagele lor din ceramica.

Indulcitorii artificiali:

Desi sunt catalogati de multe ori ca fiind mai sanatosi decat zaharul, indulcitorii artificiali sunt de fapt mult mai periculosi. Majoritatea dintre ei contin:

  • Sorbitol – nu se digera complet, provocand balonare, flatulenta si chiar diaree
  • Acesulfam K –Poate afecta mama si fatul in timpul sarcinii, respectiv poate cauza tumori canceroase
  • Aspartam – a fost corelat cu apatitia cancerului de piele si poate fi letal in caz de fenilketonuria
  • Zaharina – nu poate fi digerata, fiind excretata in forma bruta de catre ficat, si poate cauza cancer al vezicii urinare

In locul acestor indulcitori, incearca sa folosesti inlocuitorii naturali de zahar, nerafinati precum:

  • Eritritol – nu afecteaza nivelul insulinei, glucozei sau colesterolului
  • Xilitol – creste densitatea osoasa si reduce riscul de carii
  • Stevia – reduce substantial tensiunea arteriala si glicemia
  • Sirop de Yacon – este benefic impotriva constipatiei deoarece incurajeaza inmultirea bacteriilor intestinale benefice

Sticlele de plastic si recipiente pentru alimente

Ambalajele bauturilor si alimentelor sunt pline de chimicale toxice care se transfera in mancare si apoi in organism. Bisfenolul A este una dintre cele mai comune chimicale periculoase din compozitia ambalajelor de plastic. Cercetarile au demonstrat ca Bisfenolul A afecteaza sanatatea intregului corp.

Dupa ce mai multe studii au scos la iveala pericolul acestei chimicale FDA a trecut in sfarsit Bisfenolul A pe lista substantelor periculoase in anul 2010, mentionand ca acesta „poate fi periculos” pentru sistemul cerebral, cognitiv, si asupra glandelor prostatice la copiii mici, bebelusi si fetusi.

Incearca sa inlocuiesti alimentele comercializate in recipiente din plastic cu produse vandute in recipiente din metal sau din sticla.

Odorizantele

Cercetarile de ultima ora au aratat ca odorizantele de camera sunt periculoase si ele pentru sanatate, in unele cazuri avand efecte mai nocive decat fumul de tigara si putand cauza boli respiratorii si dezechilibre hormonale.

Potrivit unui studiu desfasurat de Centrul de Sanatate Publica pentru risc de contaminare cu radiatii, chimicale si alti factori de mediu din Marea Britanie, odorizantele comune contin cantitati mari de formaldehida. Formaldehida este etichetata de catre programul national de toxicologie al SUA ca fiind un carcinogen cu efecte cunoscute la om.

Din aceste motive, expunerea excesiva la odorizantele de camera a fost corelata cu aparitia cancerului rinofaringian. O alternativa sigura la aceste produse consta in folosirea uleiurilor esentiale aromate.

Produsele de curatare comerciale

Desi chimicalele puternice din componenta produselor de curatare sunt precizate clar pe eticheta produselor, acest lucru rar ne impiedica sa cumparam aceste produse comerciale. Substantele continute de produsele pentru curatare, printre care si BPA, triclosan si parabeni, pot provoca infectii respiratorii, alergii, dereglari hormonale si alte probleme de sanatate.

In loc sa mai folosesti acesti detergenti chimici periculosi, iti poti prepara propriile produse de curatare non-toxice din ingrediente naturale. Combinatia de otet si bicarbonat de sodiu, de exemplu, face adevarate minuni in materie de curatare si dezinfectare, eliminand, la fel ca si detergentii chimici, bacteriile periculoase precum salmonella, stafilococii si E.coli.

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog