-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Dieta campionilor: sfaturi alimentare de la Campionii Olimpici.


Publicitate

Atletii sunt in forma nu doar datorita pregatirii fizice, ci si datorita alimentatiei. De aceea nutritionistii reprezinta un factor esential in drumul spre victorie.

Daca va doriti sa aveti un corp asemanator campionilor olimpici, ar fi bine sa aveti incredere in sfaturile nutritionistilor acestora. Chiar daca nu va doriti sa castigati o medalie de aur, optiunea pentru o dieta sanatoasa va poate transforma intr-un adevarat campion.



Iata cateva sfaturi de la nutritionistii campionilor olimpici!

Spargeti recorduri mancand micul dejun

In momentul in care va treziti dimineata, nivelul de zahar din sange este foarte scazut, asa ca este de recomandat sa consumati carbohidrati. Nivelul de zahar poate fi echilibrat cu ajutorul unui mic dejun preparat dintr-un castron cu fulgi de ovaz, fructe, o jumatate de chifla cu humus, branza de capra sau unt de migdale. Da, si consumul de proteine este recomandat, insa acesta va va incetini digesti.

Termina cu brio

Pentru a avea un sistem imunitar perfect, trebuie sa introduceti in alimentatie urmatoarele alimente: Sfecla, mere, pepene galben, papaya, morcovi, suc de fructe, piersici, cartofi, kiwi, anghinare, afine.

Fier pentru un bun sistem

Conform nutritionistilor, foarte multe atlete pierd fier pe durata ciclului menstrual, asa ca se recomanda introducerea alimentelor bogate in fier, in dieta zilnica. Cele mai bune surse sunt spanacul, fierul, carnea rosie si cerealele.

Revenirea dupa antrenament

Dupa ce ati terminat sedinta de sport, este recomandat sa consumati alimente bogate in carbohidrati, asta daca doriti sa evitati instalarea febrei musculare. Multi atleti opteaza pentru ciocolata.

Combustibil inainte de culcare

Sunteti gata sa faceti fata unei noi zile? Nu uitati ca este important sa fiti bine hranit si atunci cand dormiti, nu doar a doua zi de dimineata. Trebuie sa evitati incapacitatea organsmului de a digera prea multi carbohidrati in acelasi timp asa ca, inlocuiti o masa cu proteine.

Timpul este foarte important, cand vine vorba de atleti, fie ca e vorba de antrenament ori competitie. Pentru ca si dumneavoastra sa economisiti timp, planificati-va mesele cu o saptamana inainte. Incarcati-va frigiderul doar cu alimente sanatoase si preparati o parte din mese.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog