-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

A combinat cateva ingrediente si a obtinut cel mai bun sapun de casa. Iata despre ce este vorba!


Publicitate

In momentul de fata, traim intr-o lume ce are ca prim scop bogatia financiara. Am inceput cu aceste cuvinte, deoarece industria cosmetica este plina de produse, care ne promit rezultate miraculoase, insa cu efecte adverse devastatoare pentru sanatatea noastra.

Cu ce se spalau oamenii in trecut?



Din cate imi amintesc eu, bunica avea mereu in casa „o coaja de sapun”, asa obisnuia ea sa ii spuna, insa aceasta bucata de sapun facea minuni pentru orice parte a corpului, fie ca era vorba de ten, par sau calcaie crapate.

Din pacate, reteta prepararii acestui sapun a fost data uitarii sau s-a pierdut cu timpul, asa ca mi-ar placea tare mult sa redevina de actualitate. Eu una am incercat!

Iata ce aveti de facut:

Ingrediente

- 4kg de grasime (untura)

- 12 litri de apa

- 1 kg soda caustica

- 2-3 maini de sare

- Uleiuri parfumate sau plante precum: levantica, rozmarin, pelin, etc.

- Un vas (de preferat din arama cositorita) de 3 ori mai mare decat cantitatea de grasime

- O lopatica cu coada lunga

- O ladita cu fundul perforat

- Un bat subtire (cu care vom amesteca sapunul)

Mod de preparare

Puneti in vas grasimea, soda si 2/3 din apa, plantele aromate, dupa care asezati vasul la foc mediu, timp de 2-3 ore (timp in care amestecati fara intrerupere). 

Cand a dat in clocot, reduceti intensitatea focului. In momentul in care compozitia incepe sa se umfle, adaugati treptat restul de apa. Cand este gata, sapunul incepe sa se desprinda de lesie si are o textura solzoasa, atunci este momentul sa puneti sarea, deoarece aceasta il va inchega. 

Cu ajutorul unui bat, amestecati stratul de sapun adunat la suprafata, pentru a-l curata de lesia adunata in gauri si pentru a-l transforma intr-o masa compacta.

Puteti lasa sapunul la racit in vasul in care l-ati fiert, insa trebuie acoperit cu un prosop, pentru ca racirea sa fie una gradata. Lesia stransa, se poate depozita in recipiente din sticla, deoarece va ajuta foarte mult la curatenia in casa (puteti spala inclusiv podelele cu ajutorul ei).

Dupa ce sapunul s-a racit, il puteti taia in bucatele, dupa care il lasati la uscat intr-un loc racoros si aerisit.

Vasul trebuie spalat imediat, pentru a nu se deteriora.

Daca optati pentru aromatizarea sapunului cu uleiuri sau esente, este recomandat ca acestea sa fie adaugate la final, dupa ce ati stins focul.

Sper ca v-a placut acest articol si ca veti incerca aceasta reteta. Nu uitati sa o impartasiti cu prietenii si familia!

Sanatate multa!

Cu drag,
Alexandra Ungureanu


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog