-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Sfat pretios de la un barbat aflat pe patul de moarte.


Publicitate

Cu totii devenim prizonieri in rutina vietii de zi cu zi. Suntem constienti si, datorita faptului ca putem face atat de multe cu mintea, alegem sa o facem intr-un mod negativ precum: stresandu-ne sau pierzand noptile gandindu-ne la probleme nesemnificative.

Povestea de azi, il are ca personaj principal pe un tanar care isi petrecea timpul construind adaposturi pentru oamenii strazii din Oakland, California. Una din principalele sale observatii, dupa ce ii ajuta pe cei nevoiasi, era aceea ca isi traiau viata mult mai bine decat cei care aveau totul.

Ce este cel mai important in viata dumneavoastra? Stiti macar? Multi dintre noi petrecem ore intregi cautand raspunsuri care sa ne confere liniste si echilibru. Traim pe aceasta planeta foarte putin timp, conteaza doar ceea ce reusim sa facem in aceasta perioada, ce ramane in urma noastra.

Cititi mai jos o scrisoare a unui tanar, in varsta de 24 de ani, aflat pe patul de moarte. Incercati sa va construiti viata in functie de sansele de care ati profitat, nu de cele pe care le-ati ratat.

„Am doar 24 de ani, dar mi-am ales, deja, ultima cravata pe care o voi purta. Este cea pe care o voi purta la inmormantarea mea, in cateva luni, de acum inainte. Poate nu se va asorta cu costumul, insa cred că este perfecta pentru ocazie.

Diagnosticul de cancer a venit prea devreme pentru mine, ca sa ma lase sa mai sper la o viața lunga, dar mi-am dat seama ca cel mai important lucru este sa te asiguri că lasi aceasta lume un loc mai bun decat era inainte sa te nasti. Felul in care mi-am trait viata pana acum, existenta mea si, mai exact, pierderea ei, nu vor mai conta, pentru ca am trait fara sa fac nimic important.

Inainte erau atat de multe lucruri care imi ocupau mintea. Cand am aflat cat timp mai am, lucrurile cu adevarat importante au devenit mai clare. Scriu, deci, asta din motive egoiste. Vreau sa dau un sens vietii mele si sa impartasesc cu voi ce am realizat.

1. Nu iti pierde timpul facand ce nu iti place. Este evident ca nu vei obtine succesul niciodata. Rabdarea, pasiunea si dedicarea vin usor cand iubesti ce faci.

2. Este inutil sa iti fie teama de ce ar putea spune altii. Teama te slabeste si te paralizeaza. Daca o lasi, poate creste tot mai mare, de la o zi la alta, pana cand nu iti mai ramane nimic, decat o carapace. Asculta-ti vocea interioara si urmeaz-o. Unii oameni ar putea sa te considere nebun, dar altii vor crede ca esti o legenda.

3. Preia controlul vieții tale. Asuma-ti responsabilitatea pentru lucrurile care ti se intampla. Limiteaza obiceiurile rele si incearca sa ai o viata sanatoasa. Practica un sport care te face fericit. Si cel mai important, nu amana. Lasa-ti viata sa se muleze pe deciziile pe care le iei, nu pe cele pe care nu le iei.

4. Apreciaza oamenii din jurul tau. Prietenii si rudele vor fi intotdeauna o resursa infinita de putere și dragoste. Nu te purta ca si cum ii meriti.

Este dificil pentru mine sa exprim in intregime ce simt in legatura cu implinirea acestor sarcini simple, dar sper ca vei asculta pe cineva care a invatat cat de pretios este timpul. Nu sunt suparat, pentru ca am inteles ca ultimele zile din viata mea au devenit insemnate. Regret doar ca nu voi fi martor la o multime de lucruri care se vor intampla. Sper, de asemenea, ca razboialele din Siria si Ucraina se vor incheia in curand.

Ne pasa atat de mult de sanatatea si integritatea corpului nostru, incat, pana murim, nu realizam ca nu este decat o cutie, o cale prin care se livreaza personalitatea, gandurile, credintele și intentiile noastre din aceasta lume. Daca nu se afla nimic in cutie, care poate schimba lumea, atunci nu conteaza daca dispare. Cred ca toti avem potential, dar este nevoie de mult curaj pentru a realiza asta.

Poti trece printr-o viata creata de circumstante, in care sa pierzi zi dupa zi, ora după ora, sau poti sa lupti pentru lucrurile in care crezi si sa scrii povestea vietii tale. Sper ca vei face alegerea corecta.

Lasa o urma in aceasta lume. Incearca sa ai o viata implinita, indiferent care este definitia ei. Tinde catre asta. Locul pe care il lasam in urma este un loc de joaca frumos, unde totul este posibil. Cu toate acestea, nu traim pentru totdeauna. Viata noastra este o scanteie pe aceasta planeta minunata, care zboara cu o viteza extraordinara in intunericul infinit al Universului. Bucura-te de timpul tau aici, traieste-l cu pasiune. Fa-l interesant, fs-l sa conteze”.

Multumesc!

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog