-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Remedii pentru ulcerul stomacal


Publicitate

Ulcerul stomacal, cunoscut si sub denumirea de ulcer gastric, se caracterizeaza printr-o leziune la nivelul stomacului sau in partea superioara a intestinului.

Ulcerul stomacal apare in momentul in care mucoasa stomacului sau partea superioara a intestinului se irita din cauza acidului stomacal. Aceasta iritatie poate fi rezultatul mai multor factori precum: infectia cu helicobacter, tratamentul excesiv cu antiinflamatoare, consumul crescut de alcool, arsuri, etc.



Cel mai comun simptom al ulcerului este senzatia de arsura sau de durere in zona dintre piept si buric. Durerea poate dura de la cateva minute pana la cateva ore, depinde de severitatea ulcerului. Alte simptome includ apetitul scazut, balonare, indigestie, greata, voma si pierderea in greutate.

Ulcerul poate sa apara la orice varsta, atat la femei cat si la barbati. Acesta trebuie tratat imediat sau starea pacientului se poate inrautatii.

Din fericire, exista cateva remedii naturale pe care le puteti folosi chiar la dumneavoastra acasa. Inainte de a folosi aceste remedii consultati un medic!

Top remedii pentru ulcerul stomacal.

1. Varza

Varza reprezinta remediul excelent in tratarea ulcerului stomacal. Fiind un aliment lactic acid, varza ajuta la producerea de aminoacizi care stimuleaza circulatia sangelui in zona mucoasei stomacale.

In plus, varza contine o cantitate mare de vitamina C, benefica in tratarea pacientilor diagnosticati cu bacteria H pilori. De asemenea, studiile arata ca sucul proaspat din morcovi contine vitamina U, un factor anti-peptic in cazul ulcerului.

a. Taiati o varza pe jumatate si doi morcovi, in bucatele mici, apoi puneti totul in blender.
b. Beti jumatate de ceasca din acest suc inainte de fiecare masa si inainte de a merge la culcare.
c. Repetati procedura zilnic, timp de cateva saptamani. Consumati suc proaspat de fiecare data.

2. Bananele

Substantele din bananele necoapte, uscate, cresc cantitatea de mucus la nivelul tractului digestiv, oferind astfel un strat protector puternic care ajuta la prevenirea si vindecarea ulcerului. Bananele necoapte ajuta la inmultirea celulara la nivelul tractului intestinal. De asemenea, bananele contin polizaharide solubile in apa, pe care le regasim si in medicamentele pentru ulcer.

Daca nu va place sa consumati banane crude, puteti oricand consuma un milkshake din banane.

Ca tratament pentru ulcer, bananele intregi necoapte au un efect bun, insa cel mai bun rezultat este obtinut in urma consumului de pulbere de banane. Pentru a face pudra de banane, decojeste cateva banane necoapte si taie-le in felii subtiri. Pune-le la soare, in cuptor sau intr-un deshidrator alimentar si usuca-le incet. In stare uscata, se macina si se face un praf fin de banane.

Se amesteca 2 linguri de pulbere cu o lingura de miere de albine. Se ia acest amestec de trei ori pe zi - dimineata, la pranz si seara, inainte de culcare.

3. Piper rosu

In mod surprinzator, piperul rosu este un remediu eficient in cazul tratarii ulcerului stomacal. Conform unui articol publicat in Critical Reviews in Food Science and Nutrition, capsacinul prezent in piperul rosu inhiba secretia acidului stomacal, protejeaza mucoasa si trateaza astfel ulcerul.

Amestecati o optime de lingurita de piper intr-un pahar cu apa calduta. Beti de doua ori pe zi, in primele doua-trei zile. Apoi, cresteti cantitatea treptat pana cand ajungeti la o patrime de lingurita, de doua ori pe zi, pentru restul saptamanii.

Puteti lua si capsule pe baza de piper rosu, insa cumparati-le de la un magazin naturist. Luati trei capsule pe zi, imediat dupa masa, timp de o saptamana.

Puteti pune un praf de piper rosu si in mancare.

4. Fenugrec

Fenugrecul este recunoscut pentru puterile sale curative. Il puteti folosi pentru tratarea ulcerului, deoarece este bogat in compusi mucilaginosi, responsabili cu protejarea stomacului, facilitand astfel tratarea si vindecarea ulcerului.

Fierbeti o lingurita de seminte de fenugrec in doua cesti de apa. Strecurati si beti. Puteti adauga si putina miere.

Puteti adauga o lingurita de fenugrec pudra, la o cana de lapte.

Urmati oricare dintre aceste tratamente de doua ori pe zi, timp de o saptamana.

5. Mierea

Are numeroase proprietati curative ce au fost demonstrate, in special ca tratament pentru ulcer. In primul rand, glucoza, enzime din miere, produce peroxid de hidrogen, care ucide bacteriile daunatoare ce pot contribui la dezvoltarea ulcerului.

Cheia in acest tratament pentru ulcer, cu miere de albine, depinde de naturaletea si neprocesarea mierii. 2 linguri de miere pe zi ar trebui sa ajute foarte mult, in cazul in care ulcerul este tratat, o lingura pe zi este suficienta.

6. Usturoiul

Mentine scazut nivelul de Helicobacter pylori (o dezvoltare excesiva a acestei bacterii contribuie la dezvoltarea ulcerului gastric). Usturoiul prezinta o activitate antimicrobiana specifica impotriva Helicobacter pylori, fara a elimina in totalitate tulpina bacteriei.

Luati doi sau trei catei de usturoi cu apa, pe durata unei zile. Puteti face asta zilnic, atat pentru tratarea cat si pentru prevenirea ulcerului.

7. Ulmul

Ulmul este de asemenea foarte bun in tratarea ulcerului. Miezul ulmului contine o cantitate destul de mare de mucilagiu, care ajuta la calmarea zonei inflamate si indeparteaza grasimea din intestine.

1. Luati miezul si pisati-l pana cand devine pudra.
2. Puneti lingurita de pudra intr-o ceasca cu apa calduta si amestecati bine.
3. Beti acest amestec de trei ori pe zi, timp de o saptamana.

8. Gutuia

Frunzele acestui copac, sunt extrem de folositoare in tratarea ulcerului stomacal. Taninul prezent in frunze ajuta la protejarea stomacului de acidul secretat in exces. Sucul din gutui ajuta la reducerea inflamatiei datorita continutului crescut de mucilagiu.

Inmuiati doua trei frunze de par intr-o ceasca de apa si lasati sa stea peste noapte.

Dimineata urmatoare, strecurati si beti amestecul, pe stomacul gol.

Urmati acest tratament zilnic, timp de cateva saptamani.

Daca aveti un tip de ulcer usor catre moderat, aceste tratamente va vor ameliora starea intr-o singura saptamana, insa daca suferiti de ulcer in forma acuta, mergeti de urgenta la medic.


Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog