-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Nu este zahar sau sare insa este cea mai periculoasa substanta alba pe care o consumam zilnic.


Publicitate

Asa arata glutamatul de sodiu E621. Este un aditiv folosit la prepararea mai multor alimente din restaurante. Acesta este adaugat pentru a intensifica aroma mancarii, avand forma unui praf alb si cristalin, asemanator zaharului sau sarii.

Aceasta substanta poate fi adaugata oricarui tip de mancare, determinand aparitia apetitului crescut si obezitatii. Efectul sau este asemanator celui al drogurilor, putand sa intre foarte usor in sange si in creier, generand o schimbare la nivelul papilelor gustative.

Glutamatul de sodiu poate fi intalnit in carnati, salam, supa la plic, mancare la conserva, bere si in multe alte produse. Dozajul care nu afecteaza este acela de 1.5 grame pentru adulti si jumatate de gram pentru copii, pe zi. In zilele noastre, in lume, se consuma 200 de tone de glutamat de sodiu anual. Simptomele substantei E621 sunt cunoscute si sub numele de „Simptomele restaurantului chinezesc”: ameteala, migrene, probleme cu vederea, dezechilibru hormonal, greata, slabiciune, durere in piept si multe altele.

A fost descoperit in anul 1907, in Japonia, de catre Ikeda Kikunae. Acesta a facut diferite experimente prin care se putea elibera aroma naturala a produselor si prin care mancarea la conserva era mult mai gustoasa.

Aceasta substanta este extrem de populara in randul americanilor si de aceea acestia cumpara foarte multa mancare. Atunci cand cercetatorii au inceput sa faca experimente, au adaugat glutamat de sodiu in mancarea soarecilor. Dupa putin timp acestia si-au pierdut veerea. Una din consecintele negative ale consumului de glutamat este aceea ca modifica perceptia papilelor gustative. In foarte multe cazuri glutamatul este responsabil cu aroma atat de impregnanta a mancarurilor. Asa cum probabil ati observat, exista foarte multe alimente care efectiv ne provoaca dependenta: mancarea nesanatoasa, chipsurile, supele la plic, etc. Cu cat sunt consumate mai des, aceste alimente se comporta asemeni unor droguri provocand dependenta. Pentru producatori, acest factor este unul pozitiv deoarece vanzarile cresc in continuare.

Nu uitati! Aveti mare grija atunci cand cumparati mancare si asigurati-va ca aceasta nu contine glutamat de sodiu sau E621.

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.



Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog