-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Iata cum poti face vin din macese, morcovi, visine, flori de salcam sau paine.


Publicitate

Fie ca va vine sau nu sa credeti, chiar putem face vin si din alte alimente, nu neaparat din struguri. Am aflat aceste retete de curand, asa ca m-am hotarat sa le impartasesc cu voi.

Mai jos puteti citi ce alte retete mai foloseau batranii, in trecut, pentru a face vin.


Vin din macese

Ingrediente:

- 2 kg de macese proaspete sau 1.5 kg maceste uscate;
- 3 kg de zahar;
- drojdie (de marimea unei nuci);
- 10 litri de apa.

Mod de preparare

Se spala bine macesele, se curata de codite, se zdrobesc si se pun intr-un borcan mare din sticla. Se adauga apa calduta (10 litri). Timp de trei zile, de trei ori pe zi, amestecati compozitia cu o lingura din lemn. Legati gura borcanului cu un tifon dublu si depozitati-l intr-o incapere cu temperatura constanta de 18-20 grade.

Dupa 6 saptamani, lichidul se va limpezi, asa ca este momentul sa il trageti, cu ajutorul unui furtun, intr-un alt borcan.

Nota: Aveti grija ca furtunul sa nu atinga fundul vasului, deoarece poate tulbura vinul! Depozitati vasul intr-un loc racoros.

Dupa alte 2 saptamani, vinul trebuie tras in sticle, astupate cu dopuri de pluta, dupa care trebuie pastrate, culcat, intr-un loc racoros si intunecat.

Vin din morcovi

Ingrediente:

- 1 kg morcovi rasi pe razatoare;
- ½ kg de zahar;
- Putina drojdie (cat un bob de mazare);
- O lamaie taiata bucatele;
- 4 litri de apa;

Mod de preparare

Zaharul trebuie dizolvat in apa, insa caramelizati 2 linguri de zahar, pentru culoare si gust. Adaugati morvocii si puneti totul intr-un borcan din sticla. Legati cu tifon si lasati la fermentat intre 2 si 3 saptamani. Amestecati de 2 ori pe zi cu o lingura din lemn, de preferat dimineata si seara, timp de 3 zile. Dupa ce preparatul a fermentat, procedati la fel ca in cazul vinului din macese.

Vin din visine

Ingrediente:

- 20 kg visine (fara samburi)
- 2 kg de zahar

Mod de preparare

Se pune totul intr-un borcan mare din sticla si se amesteca de 2 ori pe zi, cu o lingura din lemn, timp de 3 zile. Se lasa la fermentat o saptamana, dupa care se scot 10 litri in sticle. A doua parte trebuie extrasa in damigeana. Adaugati 15 litri de apa si 3 kg de zahar, peste borhotul ramas. Lasati la fermentat o saptamana.

Partea a doua extrasa in damigeana trebuie combinata cu partea extrasa a treia oara.

Totul se pune in sticle ceruite, bine inchise si se depoziteaza culcat, intr-un beci.

Vin din flori de salcam

Ingrediente:

- 15 litri de apa
- 1 kg flori de salcam
- 1 lamaie
- 1 bucatica de drojdie din bere (cat o nuca)
- 1 lingurita de sare

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele intr-un borcan si se amesteca timp de 3 zile, cu o lingura din lemn. Legati borcanul cu un tifon si lasati sa fermenteze 2-4 saptamani (pana cand se limpezeste). Extrageti in sticle si procedati asemeni instructiunilor vinurilor de mai sus.

Vin din paine

Ingrediente:

- ½ kg coaja de paine uscata
- 2,5 kg zahar
- Drojdie de bere (cat un bob de mazare)
- 10 linguri de apa

Mod de preparare

Legati borcanul cu tifon si lasati la macerat timp de 6 saptamani. Amestecat din cand in cand, cu o lingura din lemn. La final, trageti compozitia in alt borcan si puneti putin busuioc. Lasati alte 3 saptamani, pentru a se limpezi, dupa care mutati in sticle.

Sper ca v-a placut articolul de astazi.

Daca stiti si alte retete de vin, puteti adauga la aceasta lista!

Savurati!

Cu drag,
Alexandra Ungureanu


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog