-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Aceste 6 alimente va detoxifica ficatul!


Publicitate

Pentru ca organismul sa functioneze cat mai bine, uneori avem nevoie de o curatare generala.

Obiceiurile din viata de zi cu zi pot avea un efect negativ asupra organismului, ajungand sa determine aparitia anumitor boli.
Ficatul este organul care se ocupa cu eliminarea toxinelor din organism, asa ca este recomandat sa avem cat mai multa grija de el.

Si bila se gaseste in interiorul ficatului, avand de asemenea un aport eficient la buna functionare a digestiei. Detoxifierea apare in momentul in care sangele trece prin ficat, pastrand doar nutrientii necesari organismului.

Acum intelegeti cu siguranta cat de mult conteaza sanatatea ficatului, pentru organism.

Paginile de internet sunt pline de retete de detoxifiere, insa doar o parte din ele au cu adevarat efect. Azi v-am pregatit o lista de 6 alimente care ajuta la detoxifierea ficatului:

1. Usturoiul

Pe langa toate proprietatile sale curative, usturoiul ajuta foarte mult si la curatarea ficatului. Este posibil sa nu fiti prea incantati de mirosul sau puternic, insa acesta este plin de antioxidanti si minerale.

Arginina este un aminoacid, care intra in compozitia usturoiului si ajuta la curatarea vaselor de sange, echilibrand in acelasi timp tensiunea arteriala. Usturoiul este de asemenea bogat in vitamine precum B6 si C. Asa ca, mancati cat mai mult usturoi!

2. Grapefruit

Grapefruitul este bogat in Vitamina C si glutation, substante produse in mod natural de catre ficat. Glutationul ajuta la realizarea mai multor procese din organism, fortificand in acelasi timp sistemul imunitar. Grapefruitul are in compozitie peste 70 mg de glutation, acesta ajutand ficatul sa produca enzime de detoxifiere.

3. Legumele

Ficatul se intretine cu legume verzi, deoarece acestea sunt bogate in antioxidanti, care ajuta la eliminarea metalelor, pesticidelor si chimicalelor, din organism.

Consumul crescut de rucola, spanac si cicoare, sporeste fluxul bilei, rezultand in eliminarea mai eficienta a toxinelor.
Broccoli, conopida si varza de Bruxelles, ajuta la producerea de enzime hepatice, sporind si ele eliminarea toxinelor.
Nu uitati sa le introduceti in meniul zilnic!

4. Avocado

Acest aliment ajuta la buna functionare a ficatului, fiind in acelasi timp bogat in vitaminele C si E. Acesta actioneaza asemeni unui antiinflamator, iar grasimile sanatoase din compozitia sa pot echilibra nivelul colesterolului.

5. Nucile

Nucile sunt bogate in arginina aminoacida, esentiala pentru detoxifierea amoniacului din ficat. Nucile sunt de asemenea bogate in glutation, Omega-3 si acizi grasi, care ajuta la detoxifierea ficatului. Antioxidantii din nuci ajuta la neutralizarea radicalilor liberi.

6. Turmeric

Turmericul are o componenta principala si anume curcumina. Cu un puternic efect antioxidant si anti-inflamator, aceasta va mentine ficatul sanatos. Curcumina protejeaza canalul biliar pentru a mentine buna circulatie a acesteia. Turmericul are rolul unui cleanser hepatic.

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog