-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Cum rezolvam problema psoriazisului capilar


Publicitate

Psoriazisul scalpului este o boala des intalnita. Acesta este cauzat de sistemul imunitar al organismului.

Conform Academiei de Dermatologie, celulele noi de piele se produc dupa cateva zile, nu in cateva saptamani, cum ar fi normal. Pe langa rata atat de mare a producerii de celule, acumularea lor la nivelul pielii provoaca aparitia petecelor de psoriazis. Conform publicatiei, aproximativ 50% din pacientii diagnosticati cu psoriazis ajung sa intampine si afectiuni ale scalpului.

Conform Web MD, simptomele comune ale psoriazisului constau in roseli si eritromatoze care pot sa acopere anumite zone sau chiar tot scalpul. Infectiile prelungite pot duce la extinderea psoriazisului pe frunte, in spatele urechilor si pe ceafa. Psoriazisul usor al scalpului poate implica scalare usoara, matreata, coji, mancarimi si caderi ale parului.

Psoriazisul pielii are metode de tratament insa psoriazisul scalpului poate fi destul de greu de tratat, inestetic si traumatizant. Conform Medicine.net, curatarea scalpului de psoriazis este vitala iar samponarea parului si scalpului cu sampon pe baza de seleniu, petroleum sau acid salicilic, poate ajuta. In cazul persoanelor cu scalp ingrosat, samponarea trebuie facuta cel putin de doua ori pe saptamana. In plus, este important sa folositi buricele degetelor atunci cand samponati scalpul. Nu folositi niciodata unghiile deoarece puteti determina aparitia iritatiilor.

Conform Web MD, nu psoriazisul este raspunzator pentru caderea parului, insa impreuna cu stresul si tratamentele cosmetice pline de chimicale, poate duce la caderea parului. Chiar daca pe durata psoriazisului pacientilor le cade parul, dupa ce acesta a fost tratat, parul incepe sa creasca.

Un factor esential in tratarea scalpului este acela ca pielea sa se usuce in mod natural. Conform. Mind Body Green, folosirea unui tratament pentru scalp, o data pe saptamana, poate ajuta la reducerea roselii scalpului. Amestecul poate fi facut din doua lingurite de ulei din vitamina E sau o lingura de aloe vera si cateva picaturi de ulei de levantica, menta sau arbore de ceai. Amestecati bine ingredientele si masati scalpul. Lasati sa actioneze 30-60 de minute. La final, samponati cu un sampon pe baza de aloe vera si aplicati un balsam cu aceeasi compozitie.

Alimentatia este si ea unul din factorii adjuvanti in tratarea psoriazisului. Conform Healthline, suplimentele alimentare sunt foate importante, de exemplu vitamina D, laptele sau uleiul de peste sunt prieteni de nadejde in aceasta lupta. Aceste suplimente nu trebuie insa consumate daca interfereaza cu alte boli sau tratamente deoarece pot avea reactii adverse. Conform Fundatiei Nationale a Psoriazisului, consumul uleiurilor vegetale ne ajuta sa scapam de orice tip de psoriazis iar acelasi rezultat ne este oferit si de consumul de nuci, soia, merisoare sau ciocolata neagra.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog