-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Ce nu v-a spus nimeni despre hartia igienica.


Publicitate

Majoritatea oamenilor nu se gandeste la faptul ca hartia igienica ar putea face vreun rau sanatatii. Haideti sa recunoastem ca de fiecare data alegem hartia igienica cea mai alba si cea mai pufoasa, insa adevarul este ca aceasta hartie este cea mai periculoasa si toxica.

Stiati ca se folosesc peste 100,000 de chimicale pentru a produce hartie?

Cea mai intalnita substanta chimica utilizata este clorul. Aceasta substanta este intalnita la produsele pe care le folosim zilnic, si anume: servetelele pentru bebelusi, hartia igienica, servetelele de hartie, filtrele de cafea, cutiile de lapte, etc. Aceste substante intra in piele dupa care ajung in sange. Clorul este extrem de periculos si din pacate hartia igienica pe care noi o folosim, este tratata cu aceasta substanta. Tratarea produselor cu aceasta substanta determina aparitia unor toxine periculoase cum ar fi dioxina si furanii, care odata acumulate in organism reprezinta un real pericol pentru sanatate.

De ce hartia igienica alba este toxica

V-ati intrebat de ce hartia igienica este atat de alba? Nu ar trebui sa fie maron, doar este produsa din lemn? Din pacate industria papetariei foloseste clorul si dioxidul de clor pentru a o albi. Acest proces determina aparitia chimicalelor raspunzatoare cu formarea cancerului, precum dioxina si furani (gasiti chiar si in aer). Expunerea la aceste toxine au fost corelate cu boli precum cancer, dezechilibru hormonal, scaderea sistemului imunitar si reducerea fertilitatii. Dioxina nu poate fi eliminata de organism, asa ca se acumuleaza determinand aparitia unui mediu periculos. Foarte multe studii au demonstrat ca exista o legatura intre expunerea la dioxina si aparitia cancerului. Daca folositi filtre din hartie pentru a va prepara cafeaua, aproximativ, 40-70% din aceasta substanta este transpusa in cafea.

Ceea ce este si mai rau, hartia igienica alba este considerata a fi cel mai periculos element care determina aparitia cancerului! Majoritatea firmelor care produc hartie igienica folosesc inalbitori pentru fabricare. Aceste chimicale interactioneaza cu moleculele organice ale lemnului. Hartia igienica tratata chimic are cel mai mare nivel de furani dintre toate produsele cosmetice din hartie. Dupa ce aceste toxine sunt eliberate in mediul inconjurator, nu pot fi distruse deoarece bacteriile naturale nu o pot face.

Alte chimicale din hartia igienica

Daca folositi hartie igienica obisnuita va expuneti la urmatoarele chimicale:

• Bisfenol A (BPA):
Intr-un studiu din 2012 pe BPA, s-a descoperit faptul ca „ nivelul de [ BPA] este extrem de mare in productia de hartie.” Aici fiind inclusa si hartia igienica reciclata.

• Formaldehida:

Conform unui studiu, formaldehida este utilizata „pentru a intari rezistenta la umezeala a hartiei”. Programul National Toxicologic a clasificat formaldehida ca fiind un carcinogen extrem de cunoscut.

Exista metode mult mai bune pentru producerea de hartie igienica. Una dintre aceste metode este folosirea compusilor oxigenati.

Iata cateva variante sigure de hartie igienica:

• Nealbita: complet naturala- fara inalbitori, desi nu este cea mai moale hartie posibila.
• Hartie fara clor: hartie reciclata tratata cu oxigen, ozon sau peroxid de hidrogen.
Sursa foto: wikihow.com
Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog