-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Anxietatea va ingrasa si va imbolnaveste. Aceste plante va ajuta mai mult decat medicamentele!


Publicitate

Sanatatea mentala este extrem de importanta deoarece, o conditie precara a acesteia afecteaza intreaga activitate a organismului.

Conform statisticilor, aproximativ 70% din populatie ia minim o pastila si jumatate din ei iau 2 pastile sau mai multe.


Dr. Jennifer St. Sauer este de parere ca o persoana din patru sufera de boli mentale si astfel este nevoie de un tratament medicamentos pe baza de antidepresive.

Aceste antidepresive, majoritatea pe baza de benzodiazepam, pot cauza aparitia efectelor adverse precum:

• Atac cerebral
• Probleme de deplasare
• Pierderi de memorie
• Ingalbenirea pielii
• Schimbari de comportament (precum halucinatiile sau ganduri sinucigase)
• Pierderea coordonarii
• Dificultati in vorbire

Astfel, inainte de a decide sa incepeti un tratament medicamentos, incercati sa rezolvati problema cu ajutorul acestor plante:

1. Levantica

Mirosul incantator al acestei plante ajuta cu succes la tratarea problemelor cauzate de stres sau anxietate, inclusiv a depresiei de nivel moderat. Levantica are proprietati neuro protectoare care ajuta in cazul bolilor neurologice sau in cazul schimbarilor de comportament.

O puteti ingera sau o puteti folosi la nivelul pielii sub forma de aromoterapie, deoarece este complet sigura. Puteti face inclusiv ceai din aceasta planta sau incercati sa puneti flori uscate de levantica in fata de perna.

Efecte adverse: aceasta planta este sigura in cazul adultilor, insa consumata in cantitati adecvate. Uneori poate cauza iritatii, daca este aplicata pe piele sau poate determina stari de voma, constipatie ori dureri de cap, daca este administrata pe cale orala.

2. Valeriana

Puteti scapa de migrene, anxietate sau insomnie daca folositi aceasta planta.
Efecte adverse: Valeriana poate cauza uneori iritatii, anxietate sau chiar dureri de cap si insomnii.
Astfel, daca doriti sa intrerupeti administrarea valerianei, este recomandat sa o faceti treptat deoarece puteti ajunge sa va agravati starea, nu sa o ameliorati.

3. Musetelul

Musetelul a fost mult timp folosit pentru a calma mintea si a relaxa corpul. Nu este doar un remediu popular, studii stiintifice au sustinut eficienta acestuia. Aceasta este o veste buna pentru cei care doresc un mod de a trata anxietatea fara prescriptie medicala. Tineti minte ca doar musetelul singur s-ar putea sa nu fie suficient pentru a trata cazurile severe de anxietate, cum ar fi atacurile de panica sau a afectiunilor asociate cum ar fi depresia clinica, dar el poate juca un rol important intr-o abordare mai cuprinzatoare.

Efecte adverse: Este recomandat ca persoanele alergice sa nu il foloseasca.

4. Rozmarin

Aceasta planta are efect neuroprotectiv. Pentru imbunatatirea memoriei este necesar doar sa-l mirositi. In plus, ajuta si la scaderea tensiunii.

Uleiurile esentiale din rozmarin va ajuta sa scapati de durerile musculare, insa nu uitati ca trebuie sa cereti parerea unui medic inainte de a consuma planta.

Efecte adverse: un consum exagerat de rozamarin poate duce la sangerari, alergii sau chiar iritatie la nivelul rinichilor.

5. Vanilie

Majoritatea oamenilor se relaxeaza in momentul in care simt miros de vanilie. Conform unui studiu, mirosul de vanilie reduce anxietatea in proportie de 63%.

Acesta este motivul pentru care majoritatea produselor spa contin aroma de vanilie.

Efecte adverse: in general, trebuie consumata in cantitati normale, insa daca se depaseste cantitatea pot aparea dureri de cap, disfunctii ale somnului, inflamatii sau iritatii.

6. Lamaia
Frunza de lamaie imbunatateste calitatea vietii, mai ales in cazul dementei. De asemenea confera o stare de liniste si relaxare generala.

Acest tratament este mult mai ieftin si mai sigur decat prescriptiile medicamentoase.

Efecte adverse: Daca este consumat in cantitati mici nu este nicio problema, daca se depaseste cantitatea recomandata poate determina aparitiei starii de voma, migrenei, ametelii si iritatiilor la nivelul pielii.

Trebuie sa stiti faptul ca, chiar daca aceste plante ajuta la reducerea anxietatii, efectul lor este pe termen scurt. Pe langa toate astea, nu uitati sa meditati, sa faceti sport si sa aveti o viata cat mai sanatoasa.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog