-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Voua ce v-ar placea sa faceti inainte de a muri?


Publicitate

Inainte de a raspunde la intrebarea din titlu, va informez ca ea a fost pusa mai multor persoane in varsta din comunitatea portugheza Gafanha do Carmo, aflata in Aveiro.

De fapt, intrebarea face parte dintr-un plan intocmit de animatorul Angelo Valente si gerontologul Sofia Nunes. Ei au mers special la azilul mentionat din Aveiro.

De fapt, cei doi s-au inspirat dntr-un celebru proiect artistic denumit “Before I Die” (“Inainte de a muri), initiat cu ceva timp in urma in News Orleans, de catre Candy Chang.


Dupa pierderea unei persoane iubite, artista Candy Chang a vopsit partea unei case abandonate din cartierul ei si a scris fraza “Inainte de a muri vreau sa,…”.

In foarte scurt timp, peretele s-a colorat in intregime cu tot felul de vise ale trecatorilor carora nu le-a fost greu sa o faca. In acest fel, s-a realizat un adevarat portret al dorintelor/aspiratiilor oamenilor, indiferent de varsta, dandu-li-se o sansa in plus de a reflecta la intrebarea finala a vietii.

Revenind la proiectul materialului de fata, mai multor persoane varstnice din Gafano do Cormo, li s-a dat expresia “Inainte de a muri, vreau sa…”, rugandu-i sa o completeze pe o tablita, inscriindu-si acolo dorinta ce le-ar placea sa si-o satisfaca.

Am considerat oportun sa aruncati o privire asupra fotografiilor, sa analizati raspunsurile variate date de batranii din acest colt al lumii, dupa care sa reflectati daca unele s-ar potrivi cu ceea ce ati vrea sa faceti inainte de a trece dincolo.

Iata-le!

1.“Inainte de a muri, as vrea sa-mi vopsesc parul in nuante albastre”

2.”Inainte de a muri, as vrea sa zbor”

3.”Inainte de a muri, as vrea sa-l intalnesc pe Marco Paulo” (un cantaret portughez)

4.“Inainte de a muri, as vrea sa-mi revad nepotii”

5. “Inainte de a muri, as vrea sa vad in realitate clubul Benfica Lisabona”

6.“Inainte de a muri, as vrea sa merg la un bal/gala”

7.“Inainte de a muri, as vrea bani si pace”

8.“Inainte de a muri, as vrea un pupic mare pe gura”

9.“Inainte de a muri, as vrea sa-mi recapat vederea”

10.”Inainte de a muri, vreau sa traiesc din nou”

Lista cu dorintele batranilor de la azilul portughez poate continua: cineva ar vrea sa conduca o masina, un altul sa cante pe scena, un barbat sa piloteze, altul sa mearga pe bicicleta, sa organizeze un pranz in familie, sa urce din nou pe vapor, sa mearga in America sau in Brazilia, sa se reintoarca in Figeira da Foz, sa vada ca lumea traieste in pace.

Pe cat de simple si nostime sunt mesajele batranilor portughezi, pe atat de emotionante. Le putem lua si ca o frumoasa lectie de viata din care aspiratiile nu ar trebui sa lipseasca.

Toate ne fac sa gandim mai mult la zilelele pe care le mai avem de trait si sa ne imaginam mereu ca maine e ultima, ca sa ne putem bucura de fiecare moment al vietii.

Acum e randul vostru sa ne impartasiti la rubrica comentarii cam ce vise ati vrea sa vi se indeplineasca, inainte de a trece ultimul prag.

Pana atunci, sa aveti sanatate!

Cu drag,
Ileana Mladinoiu

Sursa: brightside.me


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog