-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Semnalul de alarma prematur care avertizeaza declansarea Alzheimerului! Toata lumea trebuie sa afle cat mai repede


Publicitate

JAMA Neurology a publicat un studiu in care s-a aratat ca primul simptom al unor afectiuni mentale, care pot conduce in final la Alzheimer, este pierderea mirosului. Acest studiu a fost realizat pe pacienti cu varste inaintate si aceia in cazul in carora s-a depistat pierderea mirosului, au fost cei care aveau un risc ridicat de a face Alzheimer, in comparatie cu cei care nu au experimentat acest simptom.

Alzheimerul se afla in legatura directa cu afectiunile congnitive si dementa de diferite tipuri.


Studiul mai sus mentionat a avut ca tinta un grup de 1400 de pacienti seniori, cu varsta de peste 79 de ani, care nu prezentau niciun fel de problema mentala. Experimentul a constat in testarea mirosului participantilor; acestia au adulmecat diferite arome si li s-a cerut sa aleaga 4 dintre ele, respectiv recipientele din care proveneau aromele de banana, terebentina, diluant de vopsea si benzina.

Participantii au fost monitorizati timp de 3,5 ani, iar rezultatele au fost uimitoare. 250 dintre persoanele din grup au inregistrat dezvoltarea catorva afectiuni cognitive usoare, de obicei legate de memorie si judecata. Insa chiar si asa, aceste afectiuni pot duce la dementa ori probleme mentale. 64 dintre cei 250 au manifestat simptome de Alzheimer.

Surprinzator a fost faptul ca persoanele cu cele mai proaste rezultate in urma testelor de miros, au avut de 2.2 ori mai multe sanse sa dezvolte o forma de afectiune cognitiva. S-a ajuns astfel la descoperirea ca tulburarile de miros pot fi relationate riscului de a face Alzheimer.

Pe de alta parte, pacientii cu rezultate mai bune in urma testului au avut o sansa ridicata de vindecare in urma unei afectiuni mentale.

Acest test senzorial pentru miros poate ajuta oamenii sa depisteze orice simptome premature ale unei potentiale demente, si sa previna dezvoltarea Alzheimerului. Conducatorul cercetarii, Rosebud Roberts, profesor de neurologie la Clinica din Mayo, a confirmat aceste lucruri.

Metoda revolutionara prezentata poate fi testata in cazul persoanelor varstnice, iar daca scorul inregistrat la probele mirosului este unul redus, atunci s-ar putea ca acestia sa fie in situatia de mare risc, de a dezvolta afectiuni cognitive usoare, chiar Alzheimer. Depistarea timpurie poate preveni progresul bolii, incurajand in acelasi timp tratamentul. Eficienta testului consta in faptul ca dementa si Alzheimerul pot afecta parti ale creierului care sunt conectate cu nervii mirosului.

In orice caz, conducatorul cercetarii, Robertson, a explicat ca rezultatele proaste ale testului de miros nu constituie, in toate cazurile, un semn al unor afectiuni cognitive. Este posibil ca persoana testata sa sufere de o boala cronica, a sinusurilor sau sa aiba probleme respiratorii.
Oamenii de stiinta au evidentiat, insa, ideea conform careia trebuie sa mai existe si alte studii care sa ofere confirmarea conform careia exista o legatura directa intre miros si dementa.

Aceasta este o descoperire revolutionara, daca luam in considerare faptul ca 10 din 25 dintre persoanele seniore se confrunta cu niste tipuri de afectiuni cognitive usoare, care, de multe ori, duc la dementa si la Alzheimer.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog