-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

In fiecare saptamana, acest barbat ia masa de pranz impreuna cu o femeie fara adapost.


Publicitate

Zilnic intalnim pe strada zeci de persoane fara adapost. Suntem atat de obisnuiti cu aceasta imagine incat rareori stam sa ne gandim la soarta lor nefericita si la motivele pentru care au ajuns in aceasta situatie critica. Aceeasi experienta a trait-o si Greg Smith, fondatorul organizatiei pentru performanta in fitness Hybrid Athletes din Orlando, Florida. In drumul spre serviciu, barbatul traverseaza zilnic o zona aglomerata in care, fiind imbracat elegant, este mereu acostat de oameni ai strazii care cersesc fie bani, fie mancare. Dar dupa o vreme a incetat sa ii mai ignore si a inceput sa se gandeasca tot mai mult la povestile pe care acesti oameni nefericiti le au de spus.
Intr-o dimineata cand se indrepta ca de obicei spre serviciu croindu-si drum prin aglomeratia din centrul orasului Orlando, Greg a trecut pe langa o femeie fara adapost, una dintre multele persoane neajutorate care frecventeaza aceasta zona a metropolei. Cu ce este aceasta femeie diferita, te-ntrebi? Ei bine, in loc sa ceara mancare ori bani, femeia i-a zambit larg si i-a spus: „Buna dimineata, domnule. Va doresc sa aveti o zi minunata. Doamne ajuta.” Cuvintele adresate de femeie l-au surprins atat de mult incat s-a oprit din drum sa stea putin de vorba cu ea.

Ulterior a si invitat-o sa ia masa de pranz impreuna, iar cei doi s-au simpatizat reciproc inca de la inceput. Acest lucru l-a determinat pe Greg sa o invite pe noua sa prietena la pranz in fiecare zi de marti. Dar asta nu e tot. Stirea a devenit virala pe internet si datorita modului in care cei doi isi petrec timpul impreuna si pentru conversatiile pe care le poarta. Cu siguranta o sa fii placut surprins si tu.

Iata cum suna postarea lui Greg pe Facebook:


Faceti cunostinta cu „Amy Joe”.

In fiecare zi de marti a ultimelor cateva saptamani, ma intalnesc cu Amy Joe la intersectia strazii Pine Street cu bulevardul S. Orange din centrul orasului Orlando (lucrez undeva in centru si mereu strabat tot orasul cu treburi). Timp de o saptamana, am intalnit-o zilnic pe Amy Joe in acest loc si niciodata nu s-a intamplat sa-mi ceara bani... Tot ce mi-a zis a fost „Buna dimineata, domnule. Va doresc sa aveti o zi minunata. Doamne ajuta!”, dupa care mi-a zambit de fiecare data.

Mereu merg la serviciu imbracat la costum, asa ca sunt acostat de multi cersetori dimineata... dar niciodata de Amy Joe. In fiecare marti, eu si Amy Joe luam masa de pranz impreuna. Sunt uluit de optimismul de care da dovada mereu aceasta femeie, in ciuda situatiei sale disperate. Saptamana trecuta, Amy Joe mi-a marturisit ca nu stie sa citeasca. Nu este fumatoare sau alcoolica si niciodata n-a consumat droguri, este o persoana perfect coerenta si functionala. Pur si simplu nu a avut niciodata sansa sa invete sa citeasca. Mi s-a plans ca a intampinat mari dificultati in a gasi o slujba pentru faptul ca este analfabeta. Iar o mare parte din banii pe care ii castiga ii pune deoparte pentru a cumpara materiale ajutatoare de la librarii si biblioteci ca sa invete sa citeasca.

Aceasta marturisire m-a impresionat teribil!! Pune mai presus cumparatul cartilor decat mancarea sau orice alte lucruri, pentru ca astfel sa poata ocupa o slujba!

Ma consider foarte norocos ca am avut parte de o familie minunata care mi-a oferit tot sprijinul financiar si moral de care am avut nevoie ca sa ajung unde sunt acum. Amy Joe nu a avut insa aceasta sansa. Asa ca in prezent ma ocup personal de aceasta problema, imi aloc din timpul meu ca sa o invat pe Amy Joe sa citeasca. Imprumut saptamanal cate o carte de la biblioteca si, in fiecare zi de marti cand ne intalnim sa mancam de pranz, o citim impreuna, apoi Amy exerseaza singura pana la urmatoarea noastra intalnire.

Postarea mea nu cauta sa starneasca mila nimanui, si nici sa ma puna pe mine intr-o lumina favorabila pentru ceea ce am decis sa fac pentru aceasta femeie. Scopul pentru care va scriu aceste lucruri este acela de a gasi si alte persoane care sa ii acorde lui Amy Joe sprijinul de care are atat de mare nevoie. Viata este plina de neprevazut, si oricine s-ar putea lovi candva de situatia acestei femei. Si orice fel de ajutor conteaza, chiar si o vorba buna poate conta uneori foarte mult. Iar eu nu dau inapoi, am mijloacele financiare necesare pentru a o sustine material pe Amy Joe, si exact asta am decis sa fac.

Daca povestea lui Amy Joe te-a atins, da un like si un share acestei postari. Daca nu vrei, este perfect in regula, nu te obliga nimeni. Dar niciodata nu poti sti cat de mult conteaza ajutorul tau pana nu incerci.

Cat de reconfortant si de impresionant este sa stii ca exista si astfel de oameni frumosi! Greg putea sa o ignore pe Amy in acea zi, dar ceva l-a impins sa se opreasca sa-i afle povestea. Un gest admirabil!

S-a intamplat sa traiesti si tu experiente asemanatoare? Daca da, te invitam sa ne impartasesti povestea ta in sectiunea de comentarii de mai jos.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog