-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Iata cateva amanunte despre ceapa pe care nu le stiati.


Publicitate

Ceapa nu este buna doar pentru a da aroma mancarii, ea este un remediu natural al multor boli. Ceapa poate trata simptome precum voma sau poate fi un antibiotic natural ce imbunatateste a sistemul imunitar. Face parte din familia legumelor allium si este bogata in sulf, element raspunzator cu proprietatile antiseptice si antibiotice. Ceapa mai este bogata si in quercetina, un antioxidant care lupta cu radicalii liberi.

Sucul de ceapa este un bun expectorant si poate trata problemele respiratorii. Ceapa ajuta si in cazul problemelor cu inima, in cazul artritei, diabetului si poate reduce nivelul de colesterol. A fost folosita in medicina alternativa de secole.

Iata cum puteti folosi ceapa ca remediu natural:


Congestie pectorala


Zdrobiti o ceapa si amestecati-o cu ulei de cocos, apoi aplicati pe piept si acoperiti cu un prosop. Va va elibera de congestie peste noapte.

Colici


Fierbeti in apa o ceapa, taiata in prealabil, si lasati sa se raceasca inainte de a strecura. Bebelusii pot fi tratati cu o lingura din acest preparat, o data pe ora, pana cand se observa rezultatele. Aceasta este o reteta folosita de ani de zile in tratarea colicilor.

Durerile si infectiie urechilor


Taiati cateva cepe si puneti-le intr-o soseata. Innodati soseata si puneti-o peste urechea inflamata. Indepartati soseta dupa ce durerea a disparut.

Taieturi


Pelicula care inveleste ceapa poate opri sangerarea si poate actiona asemeni unui antiseptic la nivelul ranii.

Tuse


Curatati o ceapa mare si taiati-o pe jumatate dupa care puneti o lingura de zahar brun si lasati sa se aseze, timp de o ora, intr-un bol acoperit. Acest amestec poate fi consumat de doua ori pe zi pentru a va elibera de tuse.

Febra


Taiati o ceapa in feliute subtiri dupa care masati-va picioarele cu ulei de cocos. Puneti cate o felie de ceapa pe talpa si infasurati cu folie de plastic. Puneti sosete in picioare si lasati remediul sa actioneze peste noapte pentru a va elibera de toxinele din organism.

Voma


Iata cum va poate ajuta ceapa sa scapati de voma: curatati o ceapa alba si storceti-i sucul printr-un tifon. Fierbeti apoi o ceasca cu ceai de menta si lasati sa se raceasca. Beti doua lingurite cu suc de ceapa, dupa 5 minute beti doua lingurite cu ceai de menta. Asteptati 5 minute si repetati tratamentul pana cand starea de voma dispare. Voma ar trebui sa dispara dupa prima doza iar greata va disparea si ea curand.

Alte intrebuintari interesante ale cepei


  • Pentru indepartarea insectelor;
  • Ajuta la cresterea parului (trebuie doar sa puneti suc de ceapa pe par);
  • Fierbeti si raciti sucul de ceapa dupa care pulverizati pe plante, pentru a scapa de insecte;
  • Folositi o felie de ceapa proaspat taiata pentru a curata cuprul si sticla;
  • Frecati fierul cu o jumatate de ceapa pentru a preveni aparitia ruginii;
  • Masati-va tenul cu ceapa pentru a preveni aparitia pistruilor.

Oameni din intreaga lume folosesc de secole ceapa pentru tratarea gripei sau racelii iar acum Organizatia Mondiala a Sanatatii o recunoaste pentru puterea sa de a trata tusea, congestia, bronsita si alte probleme respiratorii. Asa cum puteti vedea, ceapa este un remediu natural care lupta impotriva aparitiei sau in tratarea multor boli.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog