-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Evita sa spui toate astea unui bolnav de cancer


Publicitate

Un articol de Ileana Mladinoiu

Dintr-o data aflam ca un prieten, o ruda apropiata are cancer. Reactionam diferit. Unii superficial, altii, in incercarea de a-i sustine asa cum considera ei ca-i bine, le fac mai mult rau.

Sa aflam ce sfaturi ne dau fostii bolnavi de cancer, pacienti ai unor spitale, mai precis ce nu au dorit sa li se spuna in acea perioada.

Trebuie sa lupti!

Cancerosul “luptator” este eroul imaginarului colectiv al oamenilor sanatosi. De fapt, impotriva cui sa lupte? Si asa majoritatea persoanelor bolnave de cancer sufera de mult timp, inca de cand au fost anuntate, de o oboseala crunta pe care n-au reusit s-o invinga.

Apoi, tratamentele la care au fost supusi suferinzii de cancer, prin esenta lor, sunt vlaguitoare. Au rolul de a distruge strict celulele canceroase. Porunca/ordinul "Lupta!” poate sa le paralizeze vointa, fiindca ei nu au pur si simplu forta/energia necesara.

Indemnul ii face sa se autoinvinovateasca, de teama de a nu fi pe masura asteptarilor celor din jur, de a nu-i dezamagi, pentru ca apoi sa fie abandonati. In realitate, in spatele “sfatului” legat de lupta, sta ideea ca bolnavii nu vor sa se vindece. O abordare eronata, devastatoare uneori pentru cancerosi.

Mai bine ii incurajam cu vorbe precum: profita de timp pentru a nu face decat ceea ce este bun pentru tine, ceea ce iti face cel mai mult bine. Dormi, munceste, citeste, intalneste-te cu prietenii sau nu, fa plimbari zilnice.

Trebuie sa te ingrijesti intr-un alt mod!

Pana la metodele alternative, tratamentele anticancer obisnuite sunt singurele menite sa vindece o tumoare maligna. Totusi, s-a dovedit ca detoxifierea si fortificarea ficatului cu ajutorul produselor complementare este eficace.

Cel mai important este sa respectam nevoia vitala a bolnavului de a-si canaliza energia. De exemplu, sa se duca la un singur medic, in general la cel care l-a luat sub observatie (generalist, oncolog , terapeut).

Daca refuza acupunctura sau oricare alta cale pe care o consideram ca ar fi binevenita, poate ca omul acela bolnav de cancer nu este pregatit sa-si foloseasca increderea si timpul sau. Nu insistam, riscam sa-l bulversam, dandu-i impresia ca nu face tot ce trebuie, ca sa se vindece.

Oricum, toata lumea detine in prezent informatii cu privire la metodele alternative de vindecare a cancerului, multe dintre ele impartasite de echipa noastra.

In cazul in care pacientul continua sa fie neincrezator in ele, se intelege clar ca este inca vulnerabil si ca nu poate face pasul spre medicina alternativa. Sa avem rabdare cu el!

Daca nu faci asta, nu te vei vindeca!

Exceptand cazul cand persoana respectiva refuza chimioterapia. Dar nu-l putem forta pe un bolnav afectat de cancer sa foloseasca o anume metoda, spunandu-i ca-l va salva mai mult decat chimioterapia, fiindca nu avem 100% dovezi in acest sens.

Din cauza asta esti bolnav!

Vorbe precum: nu te alimentezi cum trebuie, ti-am spus-o mereu sau trebuie sa-ti schimbi modul de viata, esti nefericit intr-a ta, se aud uneori, ca si cum am dojeni un copil pentru ca a facut ceva rau.

Altfel spus, ii inoculam persoanei careia ne adresam credinta ca si-a “fabricat” cancerul. Fiecare e liber sa gandeasca ce vrea. A-i impune niste reguli stricte, ca niste ordine, unui bolnav, si asa prins ca un ostatec in suferinta sa, nu e deloc potrivit.
Sa-i dam putina libertate persoanei bolnave de cancer, determinandu-l sa se impace cu el insusi, sa-si fie propriul prieten/aliat!

Sa traim in deplina sanatate cu totii!


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog