-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Cititi cele 13 semne timpurii care avertizeaza aparitia bolii autoimune numita Lupus.


Publicitate

Potrivit Malloryei Dixon, presedintele Fundatiei Lupus din Statele Unite ale Americii, aceasta boala este extrem de imprevizibila si greu de descris. Mallory vorbeste despre experienta sa si spune ca boala nu poate fi anticipata, ca loveste indiferent de varsta sau etnie.

Ea a fost diagnosticata cu artrita reumatoida atunci cand avea 17 ani, insa prezenta simptome pe care medicii nu si le-au putut explica multi ani. De-a lungul timpului, la cativa ani dupa ce fusese diagnosticata cu artrita, un medic a diagnosticat-o cu lupus. Doi ani mai tarziu, pacienta a prezentat dificultati de respiratie si se simtea foarte rau, asa ca a mers la spital. Spunea ca simtea ca va muri.

Odata cu venirea la spital, tehnic vorbind era moarta, insa medicii au conectat-o la aparate si a stat internata 86 de zile. Pe parcursul acestei perioade de agonie, a fost in coma, i s-a facut ventilatie artificiala, chimioterapie si dializa. Simptomele se inrautateau din cauza ca lupusul progresa, afectandu-i rinichii, care incepeau sa cedeze. Pana la urma totul a revenit la normal, organismul ei a reusit sa treaca peste pragul critic si iata ca azi a devenit presedintele fundatiei mai sus amintite, practic aceasta boala a facut-o o femeie puternica, rezistenta si cu o ambitie de invidiat.

Care pot fi cateva dintre semnele bolii?

Conform Sarhei Stohers, medic specialist, oboseala mentala reprezinta primul simptom. Iata o lista a catorva dintre cele mai uzuale simptome:

● dureri de cap

● oboseala extrema

● articulatii inflamate, cu dureri

● anemia

● febra

● umflaturi ale picioarelor, talpilor sau in jurul ochilor

● dureri in piept cand respiri adanc

● sensibilitate la lumina sau la soare

● caderea parului

● cheaguri anormale de sange

● degete care se fac albe sau albastre din cauza frigului

● bube in zona nasului sau a gurii

● iritatie in jurul nasului sau obrajilor care are forma de fluture, desi nu arata anormal

Pacientii care sufera de lupus sunt greu de observat, deoarece arata absolut normal pe dinafara. Lupusul poate imita simptomele altor boli, cum ar fi boli ale plamanilor, inimii, oaselor, muschilor, diabetului, boli de sange, boala Lyme, probleme ale tiroidei, artrita reumatica si fibromialgia.

Asemanarea dintre simptome este motivul pentru care unii specialisti relationeaza lupusul cu dezechilibrele hormonale sau bolile autoimune.

Oricine ar fi diagnosticat cu una dintre aceste boli ar trebui sa investigheze si simptomele lupusului.

Unele dintre cele mai frecvente boli autoimune sunt artrita reactiva, psoriazisul, artrita reumatica, anemia perinicious(deficitul de vitamina B12), scleroderma, boala Hashimoto, enteropatia glutenica, sindromul Sjögren, vitiligo, boala Addison, boala Graves si diabetul de tip 1.

Ce cauzeaza aparitia Lupusului

Lupusul are un compus genetic, insa nu inseamna ca daca ai gena trebuie neaparat sa dezvolti si boala. Hormonii, mai ales estrogenul, si mediul inconjurator au un rol important. Lupusul este cel mai frecvent diagnosticat intre 15-44 de ani, cea mai fertila perioada la femei.

Pacientii care sufera de lupus pot duce o viata normala si fericita, fara sa neglijeze insa monitorizarea simptomelor. Partea grea legata de lupus este ca nu stii niciodata cand poate sa apara o criza. Acestea pot fi cauzate de diferite lucruri, de exemplu de stres, de munca in exces sau de o banala raceala.

Tratarea lupusului

Stothers este de parere ca nu exista un tratament clar pentru aceasta boala, insa persoanele diagnosticate cu aceasta boala pot avea o viata lunga si prospera. Ea a mai spus si ca oamenii trebuie sa fie responsabili cand vine vorba de simptome si sa le monitorizeze cu atentie.

Dixon spunea ca lupusul poate avea etape blande si severe iar oamenii trebuie sa stie care este factorul declansator principal. Spunea ca in cazul ei, stresul, racelile si munca in exces au fost factorii principali.

Dixon a mai mentionat si faptul ca le este extrem de recunoscatoare familiei si prietenilor pentru faptul ca au sustinut-o, insa fiecare pacient trebuie sa gaseasca acea determinare in propria-i persoana.

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog