-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Tipul durerilor de cap poate spune multe despre sanatate


Publicitate

Un articol de Maria

In ziua de azi, tot mai multi oameni sufera de dureri de cap, iar majoritatea dintre ei au dureri cronice severe.

Aproximativ 12 milioane de americani resimt aceste dureri de cap severe si sunt diagnosticati gresit din cauza altor simptome care coexista cu aceste dureri.

Adevarul este ca durerea de cap poate indica boli multe boli grave, dintre care unele iti pot pune in pericol viata. Singura exceptie sunt durerile cauzate de stres sau de oboseala.

Cu toate acestea, este discutabil cum se poate face diferenta intre durerile de cap cauzate de stres si cele datorate unor probleme subiacente mai grave, asa cum sunt HEMORAGIA CEREBRALA, ANEVRISMUL, TUMORILE PE CREIER sau ATACURILE CEREBRALE.


Exista 4 tipuri principale de dureri de cap:

TENSIUNE – se manifesta deasupra ochilor si in zona de sub ochi. Expertii spun ca acest tip de durere de cap este cauzata de contractia muschilor gatului si ai scalpului, ca urmare a stresului.

Tratament: Ceaiul de ghimbir poate reduce inflamatia, iar aplicarea de ulei de menta pe pielea capului incurajeaza relaxarea muschilor gatului si ai capului. Folosirea acestor doua remedii naturale in combinatie te poate ajuta sa te vindeci complet de durere.

MIGRENE – tind sa fie unilaterale, si radiaza din partea superioara a fetei spre partea de jos, pe linia mediana.

Tratament: S-a demonstrat ca vitamina B12, magneziul si acizii grasi omega-3 pot reduce intensitatea migrenelor. Trebuie doar sa te asiguri ca alimentatia ta zilnica furnizeaza corpului cantitatile necesare din aceste substante. La testele clinice, exercitiile de aerobic s-au dovedit a fi la fel de eficiente in prevenirea migrenelor precum medicamentul farmaceutic topiramat. Astfel, cercetatorii au desprins concluzia ca miscarea fizica poate uneori chiar inlocui definitiv medicamentele.

NEVRALGIE – apare, de obicei, la un ochi. Nevralgiile migrenoase pot aparea brusc si pot provoca dureri acute pe o parte a capului. Nevralgiile migrenoase pot fi insotite de umori oculare apoase si scurgeri nazale. Cauzele aparitiei lor sunt necunoscute, dar ce se stie este ca acestea survin pe fondul activarii jonctiunilor nervoase de la baza creierului.

Tratament: Crema cu capsaicina, ingredientul activ din componenta ardeiului iute, este de mare ajutor. Aplica crema in cantitati mici pe nara dureroasa. Aceasta blocheaza semnalele de durere catre creier.

SINUSURI – durerile de cap cauzate de infectii ale sinusurilor pot fi, si ele, foarte severe.

Tratament: Bea multe lichide pentru a-ti mentine corpul bine hidratat. Apa calduta desfunda sinusurile si reduce inflamatia. Vitamina C este bogata in antioxidanti si poate ajuta organismul in lupta impotriva infectiilor. Poti incerca, de asemenea, sa aplici comprese alternative, precum si sa consumi supe calde si ghimbir proaspat, care detine proprietati anti-inflamatorii si analgezice.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com -"Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog