-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Cum sa ii ascultati mai bine pe cei din jur (intr-o lume in care toti cei din jur isi acorda atentia telefonului)


Publicitate

Fiind psiholog, una din cele mai des intalnite plangeri din partea clientilor mei-mai ales daca sunt singuri- este ca nu ii asculta nimeni.

Cu totii cunoastem acel sentiment: esti in prezenta unor oameni cu care te simti bine, apoi cineva scoate telefonul si distruge intreaga conversatie.

Majoritatea dintre dumneavoastra probabil ca se intreaba: Asa si, care este problema? Cu totii facem asta. Am sa va argumentez in ce consta problema. Oamenii sunt structurati astfel incat sa se incarce cu energie din relatiile cu cei din jur, astfel ca multe lucruri bune se petrec atunci cand relationam cu cei din jur.

Cititi mai jos doar o parte din beneficiile oferite de socializare:

• Compasiune: conversatiile fata in fata ne transmit exact cum se simt cei din jur. Fiecare muschi de la nivelul fetei, are o legatura stransa cu creierul, determinandu-ne pe noi sa ne intelegem unul pe celalalt la un nivel iesit din comun. V-ati aflat vreodata in preajma unei persoane cu moral pozitiv, facandu-va si pe dumneavoastra sa va simtiti la fel? Acest aspect este numit „contagiune emotionala”.

• Schimb de informatii: Stiti acel termen numit „intuitie”? nu este un mare mister! Oamenilor le este usor sa selecteze date care se proiecteaza la un nivel inconstient- studiile arata ca anumiti copii isi pierd abilitatea de comunicare nonverbala deoarece stau prea mult in fata calculatorului sau mai nou, al telefonului.

• Eliberarea oxitocinei: Aceasta apare si sub numele de „hormonul iubirii” deoarece ii face pe oameni sa se simta apropiati unii de altii. Aceasta substanta este responsabila cu starea de bine pe care v-o provoaca o conversatie in care radeti, plangeti sau pur si simplu va simtiti extrem de prezent.

Deci, da este important sa lasam la o parte telefoanele si sa incepem sa comunicam unii cu altii. Totul incepe cu imbunatatirea capacitatii de ascultare.

Iata ce aveti de facut pentru a deveni un bun ascultator:

1. Stabiliti contactul vizual.

Lasati telefonul la o parte sau intrerupeti orice faceati in acel moment si pur si simplu priviti persoana cu care purtati o discutie.

2. Folositi mimica gestuala in conformitate cu discutia.

Nu exista ceva mai sumbru decat sa relatati ceva trist unei persoane care rade cu gura pana la urechi! Luati in calcul propria expresie mimica si asigurati-va ca este una apropiata discutiei pe care tocmai o purtati.

3. Nu va ganditi la ceea ce aveti de spus in timp ce celalalt vorbeste.

Acest aspect este extrem de important, mai ales pentru ca reprezinta principala greseala in comunicare.
De cele mai multe ori se petrece deoarece ascultatorul este rezervat in a spune exact ceea ce gandeste, insa credeti-ma: raspunsul va fii unul mai bun daca permiteti conectarea directa intre ceea ce auziti si ceea ce ganditi. Asta inseamna ca procesati informatia!

4. Incercati sa fiti cat mai rezervat in a judeca pe cineva.

Cu siguranta este usor de zis si greu de facut, insa merita lucrat la acest aspect. Judecata reprezinta o carja: ceva care va ajuta sa va simtiti superior pe moment sau sa va protejati de o anumita suferinta.

Daca ii veti judeca pe cei din jur veti ajunge sa fiti dezamagit. Viata este grea pentru toti asa ca, trebuie sa fim uniti.

5. Puneti intrebari elocvente.

Daca incepeti sa judecati deciziile celeilalte persoane, inseamna ca nu stiti cu adevarat prin ce trece. O metoda buna de a remedia acest aspect este sa intrebati persoana respectiva cum se simte.

Incercati sa ii ascultati cu adevarat pe cei din jurul dumneavoastra.

6. Aratati ca ascultati cu adevarat.

Doar pentru ca ascultam, nu inseamna ca cel de langa intelege cat ne straduim sa ii intelegem problemele. Transmiteti sentimenul ca il ascultati cu adevarat pe cel de langa folosind fraze active precum: „ceea ce inteleg eu din ce imi spui este ca...” sau „imi pari destul de frustrat acum.”

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog