-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Aveti mare grija!!! Iata cum alimentele pasteurizate distrug oasele!


Publicitate

Laptele este considerat a fi un aliment sanatos, insa adevarul este exact invers. Copiii sunt mereu fortati sa bea lapte chiar daca aceasta bautura atrage aparitia anumitor boli. Conform unui studiu din Suedia, publicat in The British Medical Journal, laptele de vaca distruge sanatatea daca este consumat pe o perioada mai lunga de timp. Acest studiu cuprinde 61,433 femei cu varsta cuprinsa intre 39 si 74 de ani, pe o perioada de 20 de ani si 45,339 barbati cu aceeasi varsta, pe o perioada de 11 ani. Studiul a demonstrat faptul ca, cu cat oamenii consuma mai mult lapte, cu atat creste mai mult riscul fracturilor osoase sau chiar rata decesului.

Femeile sunt si mai afectate decat barbatii. Femeile care consumau trei sau mai multe pahare de lapte pe zi, aveau de doua ori mai multe sanse sa moara, in comparatie cu cei care consumau un singur pahar pe zi.

De ce consumul de lapte duce la fracturi osoase si osteoporoza?

Industria lactatelor sustine cu sarguinta consumul cat mai mare de lapte si branza pasteurizate intrucat considera ca au un nivel crescut de calciu. Procesul de pasteurizare nu face decat sa produca o substanta numita carbonat de calciu, care are nevoie de un agent de chelare pentru a putea intra in celule. Organismul impinge calciul din oase in sange si astfel, apare osteoporoza.

Lactatele pasteurizate nu contin nivelul necesar de magneziu de care organismul are nevoie pentru a absorbi calciul. Doza normala de calciu si magneziu este de 2 la 1. Laptele are o ratie de 10 la 1 si chiar daca veti consuma 1200 mg de lactate organismul nu va putea absorbi mai mult de o treime.

Scheletul, responsabil cu rigiditatea mecanica, retine 99% din calciul prezent in organism. Din cauza consumului de lactate, absorbtia de calciu este mai mica decat in mod obisnuit iar oasele sunt utilizate ca rezerva. Daca oasele vor avea acest statut o perioada lunga de timp, se ajunge la osteoporoza.

Noua Zeelanda, Australia, Suedia, Norvegia, SUA si Canada au cel mai mare risc de aparitie a Osteoporozei.

Testul negativ al fosfatilor alfa reprezinta testul pasteurizarii. Cand laptele a atins punctul de 165 de grade iar procesul de pasteurizare s-a incheiat, enzima de fosfat este distrusa complet. Aceasta enzima este esentiala pentru absorbtia de magneziu, minerale si calciu. Persoanele care consuma laptele nefiert au o densitate osoasa mare deoarece acesta este bogat in enzime de fosfat.

In ceea ce priveste femeile, se considera ca oasele lor sunt mai bogate in estrogen, fiind mai rezistente la fracturi. Nivelul de estrogen poate fi usor ridicat prin anumite alimente.

Alimentele bogate in proteine, precum lactatele, nu au un efect negativ asupra oaselor si calciului. De fapt, acest lucru nu este adevarat deoarece prea multa proteina din lactate dulce la secretarea calciului urinar iar pierderea calciului poate duce la osteoporoza.

Cu cat consumati mai mult lapte, cu atat se inflameaza mai tare moleculele.

Galactoza este un produs al lactozei, principalul indulcitor al laptelui. Majoritatea efectelor negative pe care laptele le are asupra organismului nostru, se datoreaza acestui produs. Cu cat oamenii consuma mai mult lapte, cu atat sansele de inflamtie cresc mai mult.

Femeile care consuma iaurt si branza au sanse mai mici sa moara sau sa isi fractureze oasele. Iaurtul si branza nu contin o cantitate asa mare de galactoza si lactoza pe cat contine laptele.

Sustine aparitia cancerului

Laptele are 60 de hormoni iar unul din ei este un hormon de crestere cunoscut sub numele de insulina, identic atat la oameni cat si la vaci. Circulatia IGF-1 in sange poate fi influentata de alimentele pe care le consumam, bogate in proteina animala sau calorii, laptele jucand un rol important, la acest capitol.

IGF-1 este factorul principal al dezvoltarii cancerului de colon, prostata si mamar, fiind considerat raspunzatorul tuturor tipurilor de cancer.IGF-1 se gaseste in lapte. IGF-1 poate accelera imbatranirea prematura.

Pasteurizarea distruge enzimele, nutrientii si reduce calitatea laptelui

Oamenii continua sa bea lapte crezand ca este sanatos datorita pasteurizarii, insa temperatura ridicata omoara anumite bacterii din lapte. Ingrijirea corespunzatoare a vacilor costa mai mult decat productia de lapte nesanatos. Laptele trece prin procesul de filtrare si bactofugare, fiecare din aceste procese necesitand o temperatura de la 100 la 175 de grade.

Pasteurizarea reduce valoarea nutritiva a laptelui si distruge vitamina C. Tot pasteurizarea este cea care distruge hormonii, anticorpii, proteinele si enzimele benefice organismului. Aceste enzime ajuta la digerarea lactozei si la absorbtia enzimelor si vitaminelor.

In concluzie, laptele pasteurizat nu este recomandat si nici nu ajuta la mentinerea sanatatii. Nu are o anumita valoare nutritiva iar consumul lui este foarte riscant. Incercati alternative precum laptele de cocos.

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog