-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

10 semne timpurii ale disfunctiilor ficatului pe care nu trebuie sa le ignorati!


Publicitate

Unul dintre cele mai importante organe ale corpului nostru este ficatul, fiind esential pentru a trai o viata cat mai sanatoasa. Functia sa primara este aceea de a elimina nutrientii din alimentele digerate si de a ajuta la digestie. Tot ficatul este cel care executa si alte functii importante supravietuirii deci, ingrijiti-va ficatul!

Iata cateva simptome ale unui ficat bolnav:

1. Schimbarea nuantei pielii si unghiilor


Schimbarea culorii pielii reprezinta un semn ca ficatul nu functioneaza corespunzator. Daca pielea incepe sa devina pala sau galbuie iar unghiile de asemenea, ficatul nu functioneaza in parametrii normali. Aceasta culoare este cauzata de incapacitatea ficatului de a elibera toxinele, acestea acumulandu-se in bilirubina.

2. Schimbari abdominale


Ficatul este localizat aproape de cutia toracica. In momentul in care ficatul incepe sa se deterioreze, apar dureri in zona inferioara a abdomenului.

3. Senzatia constanta de balonare si flatulenta


Daca aveti probleme constante cu balonarea si flatulenta, insotite de disfunctii ale tranzitului, acesta este un prim semn ca ficatul nu secreta sucul digestiv, esential in digerarea alimentelor.

4. Oboseala


Atunci cand ficatul digera alimentele, energia este emanata in tot organismul. Daca obosim cu usurinta, este un semn clar ca ficatul nu isi face treaba asa cum ar trebui.

5. Modificarea urinei


Atunci cand ficatul este afectat, culoarea urinei se inchide, pot aparea nuante de galben inchis sau chiar rosu-aramiu. Unii specialisti sunt de parere ca schimbarea culorii este datorata lipsei de hidratare, insa daca ati consumat suficiente lichide si culoare este neschimbata, cu siguranta ficatul este de vina.

6. Mancarimi


Un alt indicator al disfunctiilor ficatului este reprezentat de mancarimi. Daca depistati zone in care aveti mancarimi iar starea se inrautateste, este un semn ca ficatul dumneavoastra sufera.

7. Greata


Anumite probleme digestive precum indigestia sau refluxul, sunt simptome ale disfunctiei ficatului. Daca aceste probleme nu se amelioreaza odata cu schimbarea regimului digestiv, cu siguranta ficatul este afectat. In cazuri severe, se poate ajunge chiar si la varsaturi.

8. Scaderi bruste in greutate


Scaderile bruste in greutate, fara o cura de slabire, reprezinta un semn ca ficatul este bolnav.

9. Retentia de apa


Retentia de apa in diferite parti ale organismului, mai ales in zona picioarelor, este un semn al proastei functionari a ficatului. Aceasta conditie mai este cunoscuta si sub numele de edem si arata asemeni unei inflamatii. Poate aparea la glezna, maini, picioare, etc. Daca apasati acea zona si ridicati degetul, semnul va ramane cateva secunde.

10. Schimbari ale scaunului


Daca scaunul incepe sa isi schimbe nuanta sau consistenta este de asemenea un semn ca ficatul are o problema.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog