-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Atentie! Tigaile de teflon sunt toxice, iata de ce trebuie sa le schimbati imediat cu unele de fonta.


Publicitate

Vorbele batranilor sunt adevarate. Daca gatiti intr-o tigaie de fonta, organismul va absorbi mai repede fierul. Daca inca nu ati descoperit beneficiile tigailor de fonta, aveti mai jos 10 motive sa cumparati si sa folositi aceste ustensile.


10 Motive sa folositi vase din fonta


1. Va aprovizioneaza organismul cu fier

Vasele din fonta sunt singurele care va confera aceste beneficii nutritionale. Degaja o cantitate mica de fier ori de cate ori gatiti. Atunci cand gatiti intr-o tigaie din fonta veti ridica nivelul fierului din acea mancare, in special daca se afla in combinatii cu alimente acide, cum ar fi rosiile.

2. Nu este toxica

Fonta este absolut sigura, spre deosebire de alte tigai si vase (din teflon, de exemplu) care elibereaza toxine in mancare in momentul in care se zgarie.

3. Mancarea este mai gustoasa

In afara de faptul ca, intr-o tigaie preincalzita de fonta puteti pune o cantitate mult mai mica de ulei, mancarea este de asemenea mai gustoasa. Puteti obtine cea mai delicioasa crusta a mancarii, doar folosind va puteti convinge ca preparatele sunt mult mai bune.

4. Fonta este foarte rezistenta

Daca veti avea grija cuvenita, tigaile din fonta pot rezista o viata. O puteti curata si reconditiona ori de cate ori doriti.

5. Nu este scumpa

Puteti cumpara o tigaie din fonta cu un pret sub 100 de lei. Cred ca este o investitie destul de buna pentru un articol care dureaza o viata, poate ca va fi folosita si de nepoti, cine stie?

6. Este usor de curatat

Spre deosebire de alte tigai, nu aveti nevoie de sapun pentru a curata aceasta tigaie. De fapt, este chiar recomandat sa nu folositi detergenti la curatarea ei, aveti nevoie de un simplu burete non-abraziv si apa fierbinte.

7. Fonta se foloseste de mii de ani

Fonta dateaza din secolul 6, I.H., din China. Mai tarziu a inceput sa se produca masiv in Europa, pe perioada secolului 14. Fonta a devenit populara in America in timpul secolelor 18 si 19, datorita pretului scazut si rezistentei.

8. Nu se lipeste

O tigaie de fonta folosita in mod corect, nu se lipeste. Acest lucru se datoreaza uleiurile folosite la mancarea gatita anterior, aceste uleiuri creeaza un strat protector la nivelul tigaii.

9. Beneficiile caldurii

Tigaile din fonta distribuie caldura uniform. Anumite tigai nu pot fi utilizate la temperaturi ridicate deoarece metalul din care sunt realizate nu poate distribui caldura intr-un timp scurt.

10. O puteti folosii atunci cand gatiti la aragaz, la foc de tabara sau chiar pe un gratar de carbuni. Poate rezista la temperaturi ridicate, fara a fi afectata in vreun fel.

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog