-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Afla cand este cel mai bine sa mancam banane.


Publicitate

Cand este momentul optim sa consumam o banana, cand este cruda sau coapta?

Multi se intreaba care este momentul propice sa consume o banana. In mod interesant, profilul nutritional al bananei se schimba odata cu maturizarea acesteia. Cu siguranta ati observat faptul ca, cu cat este mai coapta banana, cu atat este mai dulce. Acest lucru se datoreaza faptului ca enzimele din fruct transforma amidonul in zaharuri (monozaharide, dizaharide) care, evident sunt dulci.



Pentru ca enzimele din banane au transformat deja amidonul, asta inseamna ca organismul tau nu va mai face asta, ci va absorbi imediat zaharul si-l va distribui catre sange.

O echipa de cercetatori japonezi a mai descoperit, de asemenea, ca o banana coapta are mai multe proprietati anticancerigene decat una mai putin coapta. Bananele pe a caror coaja au inceput sa apara pene de culoare inchisa produc o substanta denumita TNF (Tumor Necrosis Factor) care lupta impotriva celulelor modificate. Cu cat banana are mai multe asfel de pete, cu atat sunt mai bune pentru sistemul imunitar. Cercetatorii spun ca bananele cu coaja patata sunt de opt ori mai eficiente in intarirea sistemului imunitar decat cele verzi.

Asadar, bananele coapte ar trebui sa fie alegerea optima pentru a creste glicemia in organism si pentru a intari sistemul imunitar. Daca nu doriti o crestere brusca a nivelului glicemic, puteti opta pentru o banana cruda cu putin unt de nuci (grasimea incetineste absorbtia de zahar in sange) sau pur si simplu consumati banana cat inca este verde (nivelul 3 sau 4 din imagine).

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog