-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

8 Alimente care arata exact ca organele pe care le trateaza


Publicitate

1. Morcovii- Ochii.

Consumul zilnic de morcovi ajuta la mentinerea sanatatii ochilor. „Morcovii sunt plini de vitamine si antioxidanti precum beta-carotenul, responsabil cu reducerea sanselor degenerarii maculare, factorul principal al pierderii vederii, in randul persoanelor in varsta”, spune Sasson Moulavi, director medical la un spital renumit.



2. Nucile-Creier.

Nucilor li s-a dat pseudonimul de „alimentul creierului” si exista si un motiv pentru aceasta denumire. „ Au un continut foarte mare de acizi grasi omega-3, care ajuta la mentinerea unei bune functionari a creierului”, spune Lisa Avellino, dietetician.


3. Telina- Oase.

Telina este un aliment delicios. Gustarea mea preferata consta in humus si telina. Se pare ca ajuta foarte mult oasele. „Telina reprezinta o sursa excelenta de silicon, parte a structurii moleculare care ofera oaselor rezistenta”, spune Dr. Moulavi.


4. Avocado – Uter.

Mentinerea sanatatii uterului, reprezinta o prioritate pentru foarte multe femei. Daca si dumneavoastra sunteti interesata, incercati avocado. „ Avocado este o sursa excelenta de acid folic”, spune Elizabeth Somer, dietetician. “ s-a demonstrat faptul ca folatul reduce riscul displaziei cerebrale, etapa precancerigena.”


5. Grapefruit – Sani.

Sanatatea sanilor este o alta problema cu care se confrunta femeile. Cancerul mamar este acea boala cumplita, greu de combatut. Din fericire, grapefruitul ajuta la mentinerea sanatatii sanilor. „Grapefruitul contine substante numite limonoide, care inhiba dezvoltarea celulelor canceroase mamare,” spune Dr. Moulavi.


6. Rosiile- Inima.

Bolile cardiace reprezinta principalul factor al mortalitatii, in America. Insa, aceasta leguma rosie, in forma de inima, poate fi solutia acestei probleme. „Studiile au aratat faptul ca licopenul din rosie, reduce riscul aparitiei bolilor cardiace, atat in randul femeilor cat si al barbatilor”, mentioneaza Somer. Daca amestecati rosiile cu ulei de masline si avocado, licopenul se absoarbe de 10 ori mai repede.


7. Cartofii Dulci-Pancreas.

Aceasta leguma dulce nu numai ca arata ca un pancreas, dar este si adjuvant in ceea ce priveste tratarea acestui organ. „Cartofii rosii au un nivel crescut de beta-caroten, un antioxidant care protejeaza intregul tesut al organismului, inclusiv pancreasul, de deteriorarile provocate de cancer sau imbatranire,” spune Somer.


8. Ghimbirul- Stomac.

Ghimbirul este unul din alimentele mele preferate si asta din mai multe motive, este delicios si in acelasi timp imi regleaza tranzitul. „Gingerolul, ingredientul responsabil cu gustul si mirosul patrunzator, are puterea de a reduce greata si starea de voma,” spune Dr. Moulavi.


Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog