-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Oamenii De Stiinta Explica De Ce Nu Trebuie Sa Dormiti Cu Televizorul Pornit


Publicitate

Daca sunteti una din acele persoane care isi pornesc televizorul pentru a adormi mai usor, atunci cititi articolul potrivit.

Daca acest lucru devine un obicei, atunci cu siguranta nu puteti adormi altfel. Oamenii de stiinta ne explica de ce acest obicei este unul prost si de ce este unul atat de daunator pentru sanatatea noastra.



Conform lui Diane Pilkinton, somnul cu televizorul pornit poate determina aparitia depresiei. Ea isi bazeaza principiul pe explicatiile Dr Guy Meadows, care spune ca lumina televizorului sau calculatorului nu este buna pentru sanatatea dumneavoastra.

“Oamenii ar trebui sa doarma pe intuneric. Cand soarele rasare si prima raza apare, receptorul de lumina din retina va spune ca este timpul sa va treziti, prevenind eliberarea melatoninei, hormonul care va face somnorosi” explica Guy Meadows.

Atunci cand dormiti cu televizorul pornit, nu faceti decat sa stati cat mai departe de un somn adanc deoarece lumina ecranului afecteaza aceasta functie a organismului. De aceea va simtiti, a doua zi, ca si cum nu ati fi dormit deloc si sa nu mai mentionam dispozitia proasta si anxietatea.

Un studiu neurologic a aratat faptul ca atunci cand comparam somnul in intuneric cu cel in semi-lumina, se schimba starea de spirit, crescand riscul depresiei.

Daca nu puteti adormi fara sa aprindeti televizorul sau calculatorul, faceti un compromis si alegeti optiunea de inchidere automata a televizorului pentru a se inchide dupa putin timp. In acest fel, lumina nu va mai deranjeaza somnul pe timpul noptii. Daca vorbim despre calculatoare, si aici se pot gasi metode de inchidere dupa ce ati vazut show-ul preferat.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog