-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Alegeti Oamenii Care Impartasesc Aceleasi Valori Cu Cele Ale Dumneavoastra!


Publicitate

Obisnuiam sa cred ca orice persoana cu care intru in contact poate avea tot felul de ciudatenii: ar putea fi hot, o bruta sau un impostor. Credeam ca acesta era rezultatul actiunilor sale sau ca intalnirea mea cu acele persoane era un test al spiritului.


Desigur, acestea nu sunt tipurile de oameni pe care mi le doresc in jurul meu. Vreau sa cunosc oameni complet diferiti, oameni pentru care ideea de onestitate, decenta, onoare si constiinta, inseamna cu adevarat ceva.

Probabil ca oamenii sunt mult prea ocupati cu viata de zi cu zi pentru a-si petrece prea mult timp punand astfel de intrebari. Probabil ca este confortabil pentru majoritatea oamenilor sa creada ca niciunul din cei cu care se asociaza nu au astfel de defecte. Insa asta este o deziluzie. Probabil sa si dumneavoastra aveti, si partenerul de asemenea. Ideea este ca, chiar si o relatie intre doi oameni avand aceleasi defecte poate rezista pe termen lung, daca valorile si atitudinile coincid chiar si atunci cand unii le considera gresite, pot fi fericiti impreuna.

Ceea ce ma ingrijoreaza cel mai mult sunt acei oameni care nu stiu ce inseamna sa isi tina promisiunea. Probabil ca exista multi oameni care considera ca la baza constiintei trebuie sa fie decat o regula care sa se numeasca O sa incerc sa nu minut, daca nu o sa pot macar o sa tac.” Sa ai un simt al moralitatii este foarte important. Daca cineva nu intelege regulile de baza ale moralitatii atunci nu vor fi capabili sa se controleze sau sa-si evalueze actiunile.

Psihologia poate oferi, in teorie, o explicatie pentru orice coportament uman. Pentru a justifica actiunile imorale, stiinta raspunde prompt. Daca o persoana are relatii sexale nenumarate, daca ii manipuleaza pe altii si fug de responsabilitate, atunci veti auzi ca atunci cand erau copii nu au fost iubiti, au avut o relatie complicata cu parintii, nu au primit suficienta atentie si asa mai departe.

Insa lucrurile stau in felul urmator: daca acea persoana este acum adult, de ce nu isi poate corecta comportamentul? De ce nu isi revine? De ce nu gaseste simtul responsabilitatii? Oamenii pot gasi intotdeauna o explicatie pentru raul pe care il fac celor din jur si adesea nu vad efectele negative ale faptelor lor. Daca o persoana are o mentalitate sanatoasa, atunci este capabila sa analizeze lucrurile. Chiar daca o forta le transmite ideea de a folosi pe cineva pentru propriile placeri, inca pot vedea, intelege, simti ca ceea ce fac este gresit. Insa prefera sa ingroape aceste dubii intr-un colt al mintii in loc sa gaseasca o jutificare.

Atunci cand o persoana este condusa de asemenea sentimente si valori (precum banii sub orice forma si cu orice compromis), nu prea o puteti numi o persoana decenta.

Psihologii ne invata faptul ca personalitatea ia controlul egoului atunci cand super-egoul este deficient. Prezenta acestor trei in aspectul psihologic al persoanei, se pune ca o completeaza, ca o fac un tot determinandu-i o personalitate puternica. La polul opus, persoana respectiva este „incompleta” si incapabila sa realizeze ce potential are.

Nici inteligenta si nici educatia nu pot garanta ca acea persoana detine mai multe valori morale. Aceste valori se formeaza printr-o combinatie a puritatii innascuta si simtul de stima de sine care poate fi obtinut doar prin efortul constant de dezvoltare ca si persoana. Prezenta acestor valori arata faptul ca acea persoana nu ete o simpla fiinta. Decenta, respectul fata de ceilalti, puterea de stapanire de sine si constiinta spirituala, toate aceste lucruri fac o persoana pura si sfanta.

Asemenea oameni nu trebuie sa stea in preajma celor care nu au niciun simt al moralitatii.

Alegeti sa va petreceti timpul in prezenta oamenilor care va impartasesc aceleasi valori, acesta fiind singurul mod de a fi fericiti!

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
1 Comments

You Might Also Like

1 comment:

  1. În primul rând, oamenii cu care te înconjuri
    nu-i alegi, ci îi atragi!
    Dacă-l alungi pe unul folosindu-ți rațiunea,
    va apărea altul în viața ta,
    poate mai rău decât precedentul.
    Sunt cunoscute - atât din viață,
    cât și din literatură, filme, etc. -
    tot felul de cazuri care susțin ceea ce am spus mai sus.
    Personal, cunosc mai multe cazuri reale,
    dintre care unul e de-a dreptul hilar.
    Un individ e la a V-a nevastă
    și e la fel de nemulțumit de ultima,
    ca și de precedentele.
    Omului i-a trecut prin cap că problema ar putea fi la el,
    de aceea s-a dus la un psiholog.
    Însă a dat peste unul de... doi bani.
    Părerea acestuia a fost că femeile sunt de vină,
    nicidecum omu' nost'!!!
    Referitor la:
    „Sa ai un simt al moralitatii este foarte important.
    Daca cineva nu intelege regulile de baza ale moralitatii
    atunci nu vor fi capabili sa se controleze
    sau sa-si evalueze actiunile.”
    „A Trăi” presupune – înainte de orice -
    să nu-ți fie frică de nimeni și de nimic!
    Apoi, un Om nu trăiește după reguli,
    ci – pur și simplu – Trăiește.
    Cine ajunge să devină astfel,
    are un simț al moralității intrinsec,
    nicidecum impus prin educație.
    Un astfel de Om nu are nevoie
    să se controleze sau să-și evalueze acțiunile,
    pentru simplul motiv că
    ESTE RESPONSABIL PENTRU
    GÂNDURILE, VORBELE, EMOȚIILE ȘI FAPTELE SALE,
    CÂT ȘI PENTRU CONSECINȚELE ACESTORA.
    Un astfel de Om, nu caută vină în afara sa,
    ci E CONȘTIENT de FAPTUL că
    orice i se întâmplă ȘI-A ATRAS SINGUR.
    Moralitatea învățată prin educație
    e doar o spoială extrem de subțire
    și e foarte sensibilă la provocările vieții.
    Un om cu o astfel de moralitate
    renunță la ea la prima 'furtuniță' ce-l zguduie.
    Pe când pe Omul de care am vorbit mai sus,
    nici cea mai cumplită 'furtună'
    nu-l scoate din țâțâni.
    Tot Om rămâne!

    ReplyDelete

[name=Pentru Suflet] [img=https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKl7xySuhfsHG-SqVoQeOyx00tJ5EKmON3x-2kRI2SWRexiZYSFJ-_OTvKKmR8EnTbAxxyK-NYMIvrrrUF_WwBrMzwh3_jUYvhivpSdVmcSVaD-NRKdCCd67R7LZLheim5fPFn1mIMIw/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog