-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

1 Condiment poate inlocui 7 Medicamente!


Publicitate

In zilele noastre, turmericul este cea mai des studiata planta din lume. Proprietatile si componentele sale medicale (in primul rand curcuminul) au fost subiectul a peste 5600 de studii si publicatii medicale. De fapt, proiectul nostru cu durata de 5 ani, a scos la iveala peste 600 de metode de utilizare in mod terapeutic si 175 de efecte fizice benefice.

Datorita numarului mare de experimente facute asupra acestei plante, nu este de mirare faptul ca foarte multe studii au avut ca rezultat faptul ca este benefica in comparatie cu medicina conventionala.


1. Lipitor/Atorvastatin (tratament impotriva colesterolului: Un studiu din anul 2008, a avut ca rezultat faptul ca o preparare standardizata a curcumelor din Turmeric se poate compara cu medicamentul atorvastatin (cunoscut sub numele de Lipitor) utilizat in cazul disfunctiilor endoteliale , a patologiilor vaselor de sange implicite care conduc spre arteroscleroza dar si pentru pacienti ce sufera de diabet tip 2.

2. Corticosteroizii (medicamente cu steroizi): Un studiu din anul 1999 publicat in revista Cercetari Fitoterapeutice, a scos la iveala ca pilifenolul primar din turmeric, pigmentul cunoscut sub numele de curcumin, se poate compara cu steroizii in ceea ce priveste tratarea uveitei, o boala inflamatorie ce afecteaza ochii. Un studiu desfasurat in anul 2008 arata ca curcumina poate inlocui medicamentele corticosteroide, ca fiind o terapie alternativa. Un alt studiu, din anul 2003, publicat mentioneaza ca acelasi medicament se poate compara cu dexametazona in cazul ischemiei pulmonare.

3. Xanax/Fluoxetina si Imipramina (antidepresive): Un studiu din anul 2011 publicat in revista a aratat faptul ca curcumina actioneaza asemeni acestor medicamente in reducerea depresiei, la animale.

4. Aspirina (subtierea sangelui): Un experiment in vitro din anul 1986, publicat in Arzneimittelforschung, a descoperit faptul ca curcumina are efecte anti-trombocitare si efecte modulante prostaciclinice in comparatie cu aspirina, indicand faptul ca are efect asupra pacientilor cu tromboza vasculara.

5. Medicamente antiinflamatorii: Un studiu publicat in anul 2004 a descoperit faptul ca curcuminul (asemeni reservatrolului) reprezinta o alternativa a aspirinei, ibuprofenului, sulindac, phenilbutazoneului, naproxenului, indometacinei, diclofenacului, dexametazonei, celecoxibului, si tamoxifenului .

6. Oxaliplatin (medicament folosit in chimioterapie): Un studiu publicat in 2007 arata ca curcuminul se compara cu oxaliplatina in cazul agentilor liniilor celulare colorectale.

7. Metformin (medicament utilizat in cazul diabetului): Un studiu din 2009 a explorat cum curcuminul poate fi valorificat in tratarea diabetului si a descoperit ca activeaza AMPK (creste absorbtia de glucoza) si reduce expresia genei gluconeogenice (suprima productia de glucoza in ficat) in cazul celulelor hepatice.

O alta metoda in care turmericul si compusii sai prezinta proprietati terapeutice este in cazul cancerului rezistent la tratament. Am descoperit mai mult de 54 de studii care indica faptul ca curcumina poate distruge celulele canceroase rezistente la tratamentul conventional.

Luand in considerare proprietatile turmericului (curcuminei), fiind folosit de sute de ani atat ca aliment cat si ca medicament, in multe culturi, putem spune ca este o o alternativa sau un adjuvant in cazul tratamentului impotriva cancerului.

Utilizarea turmericului organic in viata de zi cu zi ne poate ajuta in prevenirea bolilor de mai tarziu. Hrana sanatoasa trebuie sa fie principiul unei vieti sanatoase!


Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog