-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Modul In Care Dormiti Langa Partener Poate Spune Multe Despre Dumneavoastra


Publicitate

Stiati ca modul in care dormim poate spune multe despre cum suntem ca indivizi? De exemplu, daca dormiti pe spate, poate insemna adesea ca sunteti o fire tacuta si puternica; daca dormiti pe burta inseamna ca aveti o personalitate deschisa, gregara si jucausa. Atunci ce se intampla cand avem pozitii de somn diferite-si un partener- in acelasi pat.

Este chiar fascinant cum se transforma toate gandurile din subconstient atunci cand dormim. Din aceasta cauza, limbajul corporal pe care il utilizam fata de partener atunci cand dormim poate preciza cu exactitate ce se intampla in relatia noastra. „ Chiar daca nu puteti sau nu vreti sa accentuati acele lucruri cand sunteti treaz”, Patti Wood, un expert in limbajul corporal cu o experiente de peste 30 de ani in domeniu si autorul Success Signals, un ghid pentru decodificarea limbajului corporal o garanteaza. Multi alti experti si psihologi sunt de acord cu aceasta idee demarand studii si scriind carti pe aceasta tema. Au acoperit 10 cele mai des intalnite pozitii de somn din cuplu iar secretele pe care le-au aflat despre fiecare sunt absolut fascinante...

Lingurita



Conform unui studiu realizat de catre psihologul in relatii, Corrine Sweet, pozitia este adoptata doar de un sfert (sau 18%) din cupluri si demonstreaza un dinamism in care „Un partener are o pozitie protectoare fata de celalalt. Chiar daca este draguta poate fi putin obraznica. Este o pozitie foarte vulnerabila din punct de vedere sexual dar transmite- Am incredere in tine” spune Patti Wood, expert in limbajul corporal.

Lingurita cu distanta


Cuplurile tinere au tendinta de a avea cel mai mult contact fizic in pat, insa odata cu evolutia relatiei, dorinta de a imparti o saltea dispare. Aceasta pozitie este tipica pentru cuplurile care nu se mai rezuma doar la giugiuleala si isi doresc o pozitie comfortabila de somn, spune Paul Rosenblatt, autorul cartii Doi in Pat: Sistemul Social de Impartire al Patului in Cuplu. Este ca si cum lingura cea mare spune ” Te protejez, te poti baza pe mine” insa nu transmite acel iz sexual precum pozitia anterioara.

Urmarirea


Aceasta pozitie este asemanatoare linguritei insa apare atunci cand o persoana o urmeaza pe alta. Unul din parteneri s-a retras pe marginea patului iar celalalt „il urmareste”. Asta poate insemna doua lucruri. Ori ca persoana urmarita vrea sa fie urmata ori ca nu cedeaza usor. Samuel Dunkell, autorul cartii Pozitii de Somn spune ca aceasta pozitie poate fi numita „lingurita ilegala” deoarece persoana se retrage din necesitatea de spatiu.

Incrucisarea


Aceasta pozitie este si mai rara decat cea a linguritei. Apare in momentul in care sunt emotii puternice la mijloc (dupa ce cuplul a intretinut un raport sexual) sau la inceputul unei relatii romantice. Anumite cupluri reusesc sa o mentina pe intreaga durata a relatiei dar asta nu inseamna neaparat ca este un lucru necesar. Elizabeth Flynn Campbell, psiholog din New York spune ca, “[ acest cuplu poate fi pe deplin prins sau partenerii prea dependenti pentru a dormi despartiti.”

Nodul Indragostitilor


Aceasta pozitie incepe cu cea incrucisata insa dupa 10 minute partenerii se relaxeaza. Fie ca va vine sa credeti sau nu, aceasta pozitie este semnul unei relatii mai puternice decat cea incrucisata. Insa, doar 8% dintre cupluri se raporteaza la aceasta pozitie. Dr. Sweet spune, “ Un compromis intre intimitate si independenta, facand sacrificii pentru ambele lumi.”

Indragostitii Liberi


Daca dumneavoastra si partenerul dormiti distantati si cu fata in directii opuse, nu va ingrijorati! Asta este de fapt un lucru bun. Conform unui studiu realizat de catre psihologul Corrine Sweet, cuplurile care dorm cu spatele unul la altul fara sa se atinga sunt foarte bine sudate si sigure. Aceasta pozitie arata atat apropiere cat si independenta in relatie. „ Este foarte populara, 27% din cupluri prefera aceasta pozitie pentru a dormi”.

Pupaciosii cu spatele


Daca dormiti spate in spate dar va atingeti cu fundul sau cu spatele este de asemenea un semn bun- insa este si inedit. Conform Dr. Sweet, acest lucru demonstreaza ca „ambii parteneri sunt relaxati si se simt comfortabil unu cu celalalt.” Aceasta pozitie este una obisnuita pentru cuplurile nou formate sau pentru cele de mai putin de un an, nu pentru cele care dureaza de mult timp.

Rama


Aceasta este o pozitie draguta in care unul din parteneri isi tine capul pe pieptul celuilalt in timp ce picioarele le sunt incrucisate si este de asemenea intalnita in cuplurile nou formate insa, ocazional, si in cele de lunga durata, spune Dr. Sweet. Aceasta este genul de pozitie care creeaza un simt al protectiei. Shirley Glass, psiholog si terapeut martial, adauga „ Exista un grad ridicat de incredere aici”, odata ce aceasta pozitie cuibarita are „ un puternic simt de interdependenta si protectie”.

Imbratisarea Picioarelor


Comform lui Wood, daca partenerul „flirteaza” cu piciorul dumneavoastra sau isi lipeste piciorul de al dumneavoastra, inseamna ca ravneste la o conexiune emotionala sau sexuala. O impleticire a picioarelor demonstreaza de asemenea ca nu va puteti satura unul de celalalt- chiar si atunci cand dormiti. „ Inseamna ca vietile dumneavoastra se impletesc, ca functionati ca un adevarat cuplu. Probabil ca va completati cu partenerul si ca aveti grija unul de celalalt”, a mai adaugat Wood.

Acapararea


Daca unul din parteneri ia pozitia „stelei de mare”, cea in care acapareaza intregul pat, inseamna ca au tendinta de a fi egoisti- mai ales daca isi si imping partenerul pentru a pastra patul doar pentru ei. Daca acest lucru se petrece in relatia dumneavoastra, este momentul sa purtati o discutie cinstita. „ unul dintre parteneri domina spatiul in timp ce celalalt primeste un rol secundar”, spune Sweet, iar cele mai multe persoane nu vor sa joace un rol secundar. De asemenea, va puteti da seama cine conduce relatia prin modul in care isi pozitioneaza capul. Atunci cand capetele sunt unul langa celalalt, inseamna ca au o pozitie egala iar daca se ating este si mai bine- inseamna ca sunt pe aceeasi lungime de unda si ca stiu fiecare ce este in sufletul celuilalt, a mai adaugat Wood. Oamenii care au tendinta de a dormi cat mai aproape de marginea patului sunt mai dominanti si increzatori in timp ce aceia care isi indeparteaza capul de aceasta zona sunt genul supus, cu o stima de sine precara.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog