-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

12 Semne Ca Trebuie Sa Renuntati Imediat La Gluten


Publicitate

“Glutenul” este cel mai in voga cuvant in ceea ce priveste dieta din zilele noastre. Haideti sa aflam daca sunteti sau nu sensibil la el.

In primul rand, glutenul nu este echivalent cu „carbohidratii”. Glutenul este o proteina ce se gaseste in cereale, mai ales in grau. Exista paine, cereale si paste care nu contin gluten asa ca, nu confundati glutenul cu carbohidratii.


Este important sa intelegeti ce este glutenul si daca aveti intoleranta la el, puteti sa il ocoliti. Oamenilor care au intoleranta la gluten, le vine foarte greu sa il digere, determinand astfel incapacitatea corpului de a asimila nutrientii din alimente. Intoleranta la gluten a fost legata de o lista lunga de boli.

In mod normal, singurul moment in care se atrage atentia asupra intolerantei la gluten este atunci cand o persoana este diagnosticata cu boala celiaca, o forma severa de intoleranta la gluten care poate conduce la deces. Infiorator este faptul ca milioane de oameni care au simptome ale intolerantei la gluten, nu sunt diagnosticate.

12 Semne Ca Aveti Intoleranta La Gluten


1. Probleme digestive

Cel mai evident semn al sensibilitatii la gluten il reprezinta problema digestiva dupa ce s-a consumat gluten. Aici putem include balonarea, gazele, durerile abdominale si sindromul intestinului iritat.

2. Trecerea De La O Stare La Alta

Sensibilitatea la gluten poate cauza disfunctii emotionale precum depresia, anxietatea si schimbari bruste de comportament.

3. Mintea Incetosata

Intoleranta la gluten are efecte negative si asupra creierului precum ameteala, incapacitatea de concentrare, pierderi de echilibru si tiuituri in urechi.

4. Migrene

Intoleranta la gluten poate provoca dureri de cap si chiar migrene.

5. Oboseala

Persoanele cu o sensibilitate ridicata la gluten pot experimenta oboseli anormale in timpul zilei, chiar si fara sa fi depus prea mare efort fizic sau mental.

6. Conditia autoimuna

La suprafata pielii, sensibilitatea la gluten poate determina aparitia eczemelor, a psoriazisului sau agravari ale acestora.

7. Fibromialgia

Conform medicilor, fibromialgia (dureri si fragilitate osoasa), boala in care durerea si inflamatiile pot aparea aproape in orice zona a corpului, poate reprezenta un semn al intolerantei la gluten.

8. Dezechilibriul hormonal

Dificultatea de absorbtie a glutenului poate cauza probleme ale echilibrului hormonal, avand ca efect un sindrom pemenstrual agravat. Sensibilitatea la gluten poate cauza si infertibilitate inexplicabila.

9. Keratoza Pilara

Intoleranta la gluten poate cauza zone inflamate cu iritatii si roseli in jurul coapselor, bratelor si obrajilor, cunoscute si sub numele de keratoza pilara. Acestea apar in momentul in care glutenul afecteaza stomacul.

10. Inflamatii sau dureri ale articulatiilor

Sensibilitatea la gluten poate cauza inflamatii si dureri constante ale articulatiilor.

11. Glutenul Are Un Mare Impact Asupra Sistemului Imunitar

De ce glutenul va afecteaza sistemul imunitar? Pentru ca afecteaza sistemul digestiv iar 80% din sistemul dumneavoastra imunitar se regaseste in intestine.

12. Afectiuni Dentare

Intoleranta la gluten poate conduce la pierderi dentare, masele sparte si probleme ale gingiilor. Toate acestea sunt rezultatul inflamatiilor din organism. Testarea intolerantei la gluten nu este una standard, decat in cazul in care aveti boala celiac. Cea mai buna metoda de a verifica daca sunteti sensibil la gluten o reprezinta dieta prin excludere. Fiti atenti la etichetele de pe alimente si cautati rafturile cu alimente fara gluten. Deoarece dieta bazata pe alimente fara gluten devine atat de populara, exista sanse mari ca aceste alimente sa intre foarte repede pe piata.


Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog