-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Dovada Stiintifica A Reincarnarii. Da, Sufletul Exista.


Publicitate

Multi oameni cred in ideea existentei unui „suflet” datorita explicatiilor existente in religie si dogma.

Unii oameni cred ca este oarecum prostesc, insa ideea de a fi capabili sa ne detasam de corp poate fi explicata atunci cand vine vorba de Experientele De Dincolo De Viata, Experientele Detasarii de corp, previziunile astrale si chiar reincarnarea.

De fapt, dovada reincarnarii este cea mai elocventa dovada a existentei sufletului.

Probele existentei reincarnarii nu pot fi negate si nu pot fi atribuite sansei sau altor explicatii fizice. Daca reincarnarea exista, atunci exista si sufletul.


Haideti sa vedem cum!

Inainte sa verificam dovezile este important sa ne amintim ca nu avem nevoie de PROBE clare pentru a crede in ceva.

Daca meteorlogul spune ca sunt 70% sanse sa ploua, nu am nevoie de dovezi ca va ploua, ma multumesc doar cu faptul ca imi voi lua o umbrela cu mine. Nu trebuie sa fiu sigur ca un meteorit imi va cadea in cap atunci cand ies din casa.

Nu am nevoie de dovezi stiintifice pentru a sti ca exista viata extra-terestra pe alte planete deoarece exista atatea motive plauzibile pentru a crede ca si alte planete sunt locuite.

Acest fapt mai este cunoscut si ca „rationament abductiv” si este tipul de rationament pe care il folosim adesea in viata de zi cu zi.

Reincarnarea nu reprezinta ceva palpabil asemeni unei reactii chimice si poate fi chiar un principiu care nu poate fi probat folosind metode stiintifice.

Stiinta este masuratoare empirica a lumii naturale iar sufletul exista in spatele acestei lumi.

Astfel, putem pune intrebarea „ exista dovezi suficiente care luate impreuna sa demonstreze un caz clar de reincarnare?” Cred ca raspunsul este un da raspicat.

Dovezile stiintifice ale reincarnarii

Dr. Ian Stevenson, fost profesor psihiatru la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii din Virginia, si-a petrecut 40 de ani din viata studiind povesti despre reincarnare in randul copiilor.

Fostul presedinte al Departamentului de Psihiatrie si Neurologie a investigat peste 3000 de povesti ale unor copii care sustineau ca aveau amintiri si ca recunosteau oameni din vieti anterioare.

Conform lui Stevenson, numarul de cazuri care merita demonstrate este asa de mare incat depaseste capacitatea lui si a echipei sale de a le investiga pe toate.

Semnele din nastere.

Un program de recunoastere a fizionomiei a confirmat faptul ca o asemanare fizica se leaga de incarnarea precedenta si ca anumite rani care le-au fost fatale apar in aceasta viata ca semne.

Erau adesea leziuni dramatice si uneori bizare precum degete malformate sau membre lipsa, forme ciudate ale capului sau chiar semne ciudate.

Asa cum Dr. Stevenson scrie in lucrarea sa “ Semnele si defectele din nastere sunt strans legate de persoanele decedate”.

In jur de 35% dintre copiii care sustin ca isi amintesc vietile precedente au semne din nastere/ sau defecte din nastere pe care le atribuie ranilor din viata pe care acesti copii si-o amintesc. Cazurile a 210 astfel de copii au fost investigate.

Semnele din nastere erau adesea zone in care lipsea par, piele ridata; unele zone de piele erau mai putin pigmentate iar altele mai mult.

Defectele din nastere erau adesea tipologii rare. In cazul in care o persoana decedata era identificata, se gasea intotdeauna o legatura intre amintirile persoanei care relata si ranile cauzatoare de moarte care acum devenisera semne din nastere sau defecte.

In 43 din 49 de cazuri in care un document medical (de obicei un raport postmortem) era obtinut, se confirma legatura dintre rani si semnele din nastere (sau defecte din nastere).

Amintiri confirmate in vietile anterioare.

Amintirile pe care acesti copii le aveau erau prea specifice pentru a fi considerate intamplari. Intr-un articol al Dr. Stevenson in care erau studiate 3 cazuri, a mentionat ca toti acesti copii aveau amintiri dintr-o viata anterioara, din care 82-92% putand fi verificate si demonstrate.

Particularitatile si detaliile specifice date de catre copii nume, personalitate si ocupatia parintilor si a fratilor aveau avelasi tipar cu casa in care locuiau.

Nu a fost surprinzator pentru Stevenson faptul ca unul dintre copii a mers intr-un oras in care nu mai fusese putand da detalii despre acel oras, date anterioare personale, cartierul in care a locuit si persoanele cu care intra in contact.

El a concluzionat:

In fiecare caz s-a gasit o familie care a pierdut un membru caruia ii corespund detaliile subiectului. Aceste detalii, luate per ansamblu, erau suficient de concrete incat sa nu poata corespunde niciunei alte persoane.

Consideram ca am exclus transmiterea normala a informatiilor corecte catre subiect si ca s-a obtinut informatia corecta privind decesul concret al persoanei printr-un proces paranormal.

Fobii in urma traumelor din vietile anterioare

Ceea ce a fost interesant de cercetat pentru Dr. Stevenson reprezinta fobiile dezvoltate datorita traumelor din viata anterioara. Asa cum Dr. Jim Tucker spune:

O alta categorie care il interesa pe Ian o reprezinta comportamentul acestor copii. A scris o intreaga lucrare despre fobiile pe care majoritatea copiilor le aveau, majoritatea avand o stransa legatura cu moartea din viata pe care au trait-o precedent (Stevenson, 1990).

El a mentionat ca 36% din copii, avand ca etalon un numar de 387, au aratat asemenea traume. Au aparut in momentul in care erau foarte mici, chiar inainte sa descrie detalii despre o viata anterioara. De exemplu, a descris cazul unei fete din Sri Lanka, care in perioada copilariei avea fobie de baie si era nevoie de trei oameni pentru a o determina sa se spele.

In jurul varstei de sase luni, ea a aratat o fobie de autobuze apoi a inceput sa spuna povestea unei fete dintr-un alt sat care mergea pe un drum ingust incadrat de apa cand deodata paseste inapoi pentru a se feri de un autobuz care trecea pe acolo, cade in apa si se ineaca.

Comunitatea stiintifica recunoaste.

Ceea ce pare sa fie si mai mult decat o simpla intamplare este faptul ca acesti copii aveau capacitatea sa identifice oamenii cu care au avut relatii in viata precedenta.

Cazul cel mai impresionant a fost cel al unei libaneze care a fost capabila sa isi aminteasca si sa identifice 25 de persoane diferite din viata anterioara si relatiile interpersonale pe care le-a avut cu acestea. Descoperirile ei au fost puse laolalta intr-o carte intitulata „ Douazeci de cazuri care sustin reincarnarea”.

Pentru un studiu mai aprofundat, aceasta carte ar fi cea mai buna alegere a dumneavoastra. Jurnalul American al Psihiatrilor a verificat aceste cazuri si a spus ca au fost „ cazuri prezentate in detaliu pentru a atrage atentia asupra faptului ca reincarnarea este o ipoteza care poate fi sustinuta.”

El a avut o multime de alte carti publicate si acceptate intr-o arie larga a comunitatii conventionale.

El a citat ca si analiza in Jurnalul Asociatiei Medicale Americane urmatoarele” in ceea ce priveste reincarnarea, s-au strans serii de detalii ale cazurilor din India, cazuri in care probele sunt dificil de explicat in alte circumstante.”

Analistul a mai spus: „ s-a evidentiat un numar foarte mare de informatii care nu poate fi ignorat.” Lucrarea sa intitulata „Valoarea Explicativa a Ideii Reincarnarii” a avut numeroase cereri de reimprimari de la scenaristi din toata lumea.

Descoperirile sale au fost de asemenea publicate in Jurnalul Bolilor Mentale si Nervoase si in Jurnalul International al Sociologiei Comparate.

In timpul unei prezentari la Universitatea Penn State, in anul 2005, Dr Jim B. Tucker, psihiatru pentru copii la Universitatea din Virginia, a descris cum o mama statea intinsa peste masa pentru a-i schimba scutecul copilului. Copilul a spus dintr-odata „ Cand aveam varsta ta, eu iti schimbam scutecele”. Sam Taylor, din Vermont, s-a nascut la 18 luni dupa moartea bunicului sau. In momentul in care a spus acest lucru, avea doar cativa anisori.

Cand avea varsta de patru ani jumatate, Taylor putea sa isi recunoasca bunicul intr-o poza cu 20 de persoane si de asemenea sa recunoasca prima masina a bunicului sau.

Concluzii

Aceasta este doar o parte din probele care atesta existenta reincarnarii. Inainte de a trage o concluzie asupra tuturor descoperirilor si publicatiilor, trebuie sa ne punem urmatoarea intrebare „Care este cea mai buna explicatie care poate imbina toate aceste probe?”

De ce ar mai fi atatea cazuri de copii care pretind faptul ca au fost alte persoane, care stiu numele si relatiile pe care le-au avut cu anumite persoane, care au acelasi comportament ca si oamenii care sustin ca au fost intr-o alta viata, care au semne din nastere si anomalii in locurile unde sustin ca au suferit rani in vietile anterioare si care au fobii specifice legate de traume din acea viata, daca reincarnarea nu ar mai exista?

Atunci cand credem ca nu exista nicio explicatie logica pentru toate aceste date si cand luam in calcul puterea reincarnarii, suntem mai mult decat inclinati sa punem reincarnarea pe seama stiintei.

Aceste relatari sunt mult prea clare ca sa fie simple intamplari si toate celelalte explicatii sunt confirmate de date concrete.
Reincarnarea nu mai poate fi vazuta ca un bau-bau sau ca o dogma pseudostiintifica a unei Noi Ere.

Putem deduce realitatea sufleteasca deoarece este cea mai buna explicatie a tuturor datelor de fata. Trebuie sa fie o parte non fizica a noastra (insasi constiinta, probabil) care contine amintiri, ne paraseste corpul si intra intr-un altul.

Aceasta este o ipoteza care atrage atentia comunitatii academice si este in continuare sustinuta de cercetari in zilele noastre.

Atunci cand punem toate dovezile laolalta si le privim fara perceptii religioase sau stiintifice, pare nu doar ca justificam faptul ca reincarnarea exista insa poate fi chiar explicatia solutionarii multor cazuri.

“Renasterea nu este surprinzatoare; intreaga natura este o resurectie.”— Voltaire

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog