-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Sfaturi pentru o viata mai fericita!


Publicitate

Fericirea este o stare pe care majoritatea dintre noi o cautam. Pentru unii este mai greu de inteles si chiar mai greu sa o atinga. Mai ales în aceste vremuri economice dificile, cand ai senzatia ca fericirea se poate ascunde chiar în spatele salariului de săptămâna viitoare, unui nou job, sau unei mariri de salariu. Cu toate acestea, Dr. Robert Putnam de la Universitatea Harvard a arătat recent ca, "banii pot cumpăra fericirea, dar nu mult." Se pare că fericirea are mai puțin de a face cu bani decât ne-am putea imagina, și mai mult de a face cu oamenii din jurul nostru, cum ne trăim viețile, modul petrecem timpul nostru, și cum ne percepem și înțelegem experiențele noastre de viață.



Pe baza celor mai recente cercetari in psihologie am detaliat mai jos 7 sfaturi de a trăi o viață mai fericită ... o sa vezi ca nu au nicio legatura cu banii!

1. Fii recunoscator

Indiferent de locul unde sunt sau ce fac, oamenii fericiti recunosc că ei au întotdeauna ceva pentru care sa fie recunoscatori. Cercetarea în domeniul psihologiei pozitive a arătat că persoanele care practică recunoștința sunt mai fericiți și mai puțin deprimati! Oamenii fericiti pot găsi cu ușurință recunoștință în lumea din jurul lor, indiferent unde se afla. Este posibil fi recunoscator chiar și pentru cele mai mici de lucruri, cum ar fi: o masă delicioasă, o carte buna, o clasa de yoga provocatoare, sau un zâmbet de la un străin pe stradă.

2. Zambeste mai mult

Daca esti deprimat sau doar ai o zi mai proasta, este posibil să te înveselesti prin simpla gândire la o persoană, loc sau situatie care te face sa zambesti! Cercetatorii în psihologie au demonstrat că atunci cand zambesti te simti mai fericit, chiar dacă asta presupune doar sa îndoi muschii gurii și nu sa zambesti intenționat!

În timp ce oamenii de știință nu sunt încă complet siguri de ce simplul act al zambirii te face să te simți mai fericit, s-a sugerat că zâmbind se contracta muschii faciali, ceea ce duce la mai mult flux de sange in lobii frontali ai creierului, care, la rândul său, declanseaza eliberarea de dopamina.

3. Accepta-ti greselile

Suntem cu toții un "perfect imperfect" ca oameni și este normal să facem greseli (uneori foarte des!). Traind in negare si neacceptand greșelile noastre sau traind infasurati in propriul ego ne va face nefericiti si ne va bloca sa invatam lectii valoroase ce ne pot ajuta sa ne dezvoltam.

Prin acceptarea greșelilor tale, vei fi capabil să te ierti, iar perosanele din jurul tau o sa te placa mai mult! În conformitate cu "efectul Pratfall" Dr. Eliot Aronson în Psihologie Sociala spune ca a face greșeli, ii face pe oameni sa fie mai atractivi si mai umani. Oamenii fericiti par să știe intuitiv acest lucru, îmbrățișând greșeli ca experiențe de învățare și nu se judeca prea aspru.

4. Pastreaza o atitudine optimista

Oamenii fericiti au tendinta de a raspunde la evenimente negative într-un mod mai optimist decât oameni nefericiti. Psihologul Dr. Martin Seligman definește optimismul ca "reacționand la probleme cu încredere și mari aptitudini personale," în special, recunoscând că evenimentele negative sunt temporare și limitate în domeniul de aplicare. Cercetarile au legat optimismul cu o serie de rezultate pozitive, inclusiv longevitate, recuperare de la boală, sănătate fizică generală, sau rezolvarea de probleme în situații dificile.

Atunci cand esti in dubiu, priveste partea buna a lucrurilor.

5. Inconjoara-te de oameni pe care te poti baza

Chiar dacă in această viață ne putem simti uneori ca intr-o călătorie individuală, avem nevoie de alti oameni in jurul nostru pentru a ne simti mai fericiti. De fapt, studii recente au indicat că relațiile sociale sunt cei mai mari factori de fericire, mult mai puternice decât veniturile sau averea.

6. Invata cand sa spui "NU"

Sa spui DA la fericire inseamna sa stii sa zici NU lucrurilor si oamenilor care iti fac rau

Oamenii fericiti sunt constienti ca trebuie sa spuna NU oamenilor si ideilor ce nu sunt spre binele lor. Sa spui Da la orice te va aduce in situatia de a fi coplesit, stresat, si fara resurse pentru a avea grija de tine insuti. Asta se intampla in mod special atunci cand esti de acord sa faci lucruri cu care nu esti de acord in totalitate.

7. Petrece mai mult timp in natura

Ființele umane nu au fost concepute pentru a petrece zilele cocoșate la un birou cu un calculator in fata conectat la urechile și ochii noștri. Nu, sunt menite să petreaca timpul in natura, departe de zumzetul de tehnologie, radiația de la telefoanele mobile și ecranele calculatoarelor. Oamenii fericiti înțeleg că este dreptul lor de a se liniști in natura. Lumina naturala ridica starea de spirit a oamenilor, la fel ca vitamina D.

Sper ca vei face cel putin unul dintre aceste lucruri pentru a fi mai fericit.

Nu uita sa dai un share articolului.
Cu drag,
Sursa: themindunleashed.org


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog