-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Cum ne ferim copiii de Hepatita A, sau boala mainilor murdare?


Publicitate

Boala mainilor murdare este cea mai intalnita forma de hepatita. Aceasta este transmisa de virusul hepatitei A(HAV), transmis prin materiile fecale ale persoanelor infectate, printr-o igiena precara a mainilor, dupa folosirea toaletelor. Virusul se poate transmite si prin apa sau prin ingerarea unui aliment contaminat.


In multe cazuri, infectia cu virusul hepatic este usoara, nu provoaca in primele 6 luni de zile de la contaminare, boli cronice, poate trece de la sine, fapt ce impiedica persoanele purtatoare sa-si dea seama ca s-au infectat.

Ca simptome frecvente putem intalni stari de greata, varsaturi, dureri de cap, lipsa poftei de mancare, eruptii cutanate. Pentru cazurile grave insa, pot aparea: icterul, halena, gustul amar in gura, urina inchisa la culoare. In aceste cazuri, se recomanda internarea in spital si supravegherea medicala, fie ca vorbim de copii, fie ca vorbim de adulti infectati cu virusul hepatic.
Cum putem ajuta organismul sa isi revina?

Consumand lichide, fructe si legume bine spalate, consumand proteine usor digerabile, precum lactatele, evitand medicamentele cu metabolizare hepatica, folosind tratamentul simptomatic, odihnandu-ne mai mult pe perioada contaminarii.

Igiena este principala masura de preventie impotriva virusului. Inca din copilarie trebuie sa ii obisnuim pe cei mici cu regulile legate de igiena.

Prin respectarea masurilor de igiena, spalarea corecta a mainilor inainte de masa si dupa folosirea toaletelor, spalarea toaletelor si a chiuvetelor cu solutii antiseptice, spalarea meticuloasa a fructelor si a legumelor inainte de a le consuma, prin vaccinare atunci cand calatorim in zone ale lumii cu conditii sanitare precare, putem preveni infectarea cu virusul hepatitei A.

Daca ti-a placut articolul, nu uita sa dai un share!

Cu drag,


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKl7xySuhfsHG-SqVoQeOyx00tJ5EKmON3x-2kRI2SWRexiZYSFJ-_OTvKKmR8EnTbAxxyK-NYMIvrrrUF_WwBrMzwh3_jUYvhivpSdVmcSVaD-NRKdCCd67R7LZLheim5fPFn1mIMIw/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog