-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Remedii preparate în casă, pentru arsurile solare!


Publicitate

A venit vremea caldă și, probabil că majoritatea dintre voi, ați început să mergeți la mare sau la piscină. Odată cu primele raze calde ale soarelui, apar și arsurile de piele. Nu glumii cu ele, îți pot afecta grav sănătatea. Gândește-te doar la cât de mult s-au înmulțit cazurile de cancer de piele....terifiant!!!


Natura găsește întotdeauna soluții pentru a ne vindeca, iar arsurile solare își găsesc tratamentul tot în natură. Din natură apar și tot acolo se și vindecă!

1. Aloe vera

Cu toții știm faptul că Aloe vera este un remediu versatil, care poate trata de la afecțiuni ale organelor interne, până la cele ale pielii. Trebuie doar să aplici un strat gros de gel din aloe vera, funcționează extraordinar!

2. Fulgii de ovăz

Pe lângă faptul că îți asigură o digestie sănătoasă, fulgii de ovăz te pot scăpa și de arsurile solare. Pune fulgi de ovăz în cada plină cu apă și stai în acea apă, circa 30 de minute. Gata, arsurile deja au început să dispară.

3. Comprese reci

Cea mai simplă soluție, la îndemâna oricui este compresa cu apă rece. Ia un prosop, înmoaie-l în apă rece și aplică-l pe zonele arse. Când se încălzește, udă-l din nou și repetă procedura, ori de câte ori este nevoie.

4. Cartofi

Feliile de cartofi pot face minuni, atunci când vine vorba de arsuri solare și asta pentru că amidonul din cartof poate crea o peliculă protectoare, la nivelul pielii tale. Taie felii de cartof, pune-le puțin la congelator, după care așează-le pe arsuri.

5. Pudră de turmeric

Prepară o pastă din câteva picături de apă și o lingură de praf de turmeric. Întinde pasta obținută pe zonele afectate și lasă să acționeze jumătate de oră. Clătește cu grijă, folosind apă rece.

6. Bicarbonat de sodiu

Poți prepara o pastă din bicarbonat de sodiu. Pune o lingură de bicarbonat și câteva picături de apă, aplică pe zonele cu probleme și clătește, cu grijă, după jumătate de oră. Poți de asemenea, să prepari o soluție, din 250 ml apă și o linguriță de bicarbonat, pe care să o pui într-un recipient cu pulverizator și să o folosești la nevoie.

7. Oțet de mere

Amestecă părți egale de oțet și apă, după care, cu ajutorul unei dischete demachiante, tapotează zonele afectate. Clătește cu apă rece, după câteva minute.

8. Suc de roșii

Cu un conținut mare de antioxidanți, roșiile se încadrează perfect la categoria tratament pentru arsuri solare. Pune suc de roșii pe zonele arse, lasă să acționeze câteva minute, după care curăță cu apă rece.

9. Miere

Ultima, dar nu cea din urmă, este mierea. Ea poate trata atât arsurile solare. Cât și pe cele artificiale. Aplică un strat gros de miere, lasă să acționeze câteva minute, după care îndepărtează cu apă rece.

Sfat: Nu uita să folosești cremă de protecție, ori de câte ori te expui la soare!

Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog